måndag 9 juli 2018

Måndag 9 juli 2018. En sista cykeltur i Holland och sen full fart till Tyskland.

Sista dagen i Holland innan vi definitivt vänder näsorna norrut och hemåt. Det var varslat lite mulet med något lägre temperatur än tidigare. Vi satsade på en kort cykeltur i alla fall. 



Vi åkte till Stadskanaal, det tog ungefär en och en halv timme från Lemmer. Parkerade Plåt-Tina och kastade av cyklarna. Planen var att cykla en slinga och hitta 32 geocacher.



Vi fick under turen se ett antal av vår herres hages olika arter. 



Fina grisar!



Mitt ute på vischan möttes vi av en ovanlig syn. Mängder av frigående utehöns! Tusentals minst, och de gick fritt på stora gärden.



Stora fina hönor. Vi funderar på om de är vingklippta eller om hela arten är oförmögna att flyga. Och hur gör de på kvällen? De kan inte gå ute, då kan både räven och rovfåglarna komma och få sig ett skrovmål. Rena smörgåsbordet!



Alla geogömmorna hittades! De flesta var nybörjargömmor och hittades lätt. En och annan krävde lite letande. 



Till och med runt åkerlapparna går fina cykelbanor. Men så är vi ju i Holland. 



Kossor på rad. 



Den bakersta raden är nog lamadjur eller alpackor, men vet inte säkert, de vände ju bara rumporna till!



C i geocachefarten. 



Turen tog mycket längre tid än vi trodde. Vi var ute i nästan fyra timmar! Och fick till och med söka skydd för regn en kort stund. Snabbt packa ihop oss, åka och tanka och köpa lite mat. Sen full sula mot Tyskland. Vi valde färjan över Weser vid Brake i stället för tunneln under. 





Det var lågvatten! 



K försöker se till att irrandet blir någorlunda rätt nu när vi vill komma snabbt fram. Vår GPS-Klara är helt yr i mössan ibland. Ett par möjliga campingar faller ifrån av olika anledningar och vi landar på vår numera välbekanta ställplats i Bremervörde klockan halv åtta. Glest mellan husbilarna och gott om plats för Plåt-Tina! 🚙💨



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar