fredag 11 juli 2014

Fredag 11 juli 2014. Nytt land - på riktigt.

Regnet smattrade på taket under natten. På morgonen övergick det i skurar. Eftersom det var resdag var det ändå OK. Navigatorn Klara var inställd på Prag. Motorvägsvignetten var utgången för Österrike så betalvägar undviks var inknappad i henne. Det gjorde att vi helt oväntat fick en färja för att korsa Donau. Kostade drygt € 11 men det var verkligen värt det. Dagens höjdpunkt.


Ända in mot bommen med några centimeter till godo.Bilen bakom knöddes in med samma marginal. De två andra bilarna och en motorcykel hade pyttelite mer plats för sig. Sedan var färjan full.Strömmen i floden är stark. Färjan bestod av två "båtar" med en plattform över. Fyra inte allt för stora bilar är max. En vajer i en katt håller avdriften i schack.


Väl över i Tjeckien hände dagens elände. Efter gränspassagen låg ett jättestort handelsområde för köpsugna Österrikare. Läge att ta ut pengar i bankomat. Tjeckiska Koruna. Men den f-e automaten svalde K bästa kort. Vis av tidigare erfarenheter har vi ett par till så det klarar sig ändå. Men surt är det.


Europavägen vindlande sig emellanåt genom små byar.


Till slut kom vi fram till Prag, här en genomfartsled i stadsmiljö.Nattläger på Autocamp Trojská. Mycket liten men jättebra service och nära till kollektivtrafik mot centrum som ligger fyra kilometer bort. Allt detta uppskattas stort. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar