tisdag 15 juli 2014

Måndag 14 juli 2014. Tjeckiska småvägar.

En liten minirysare var det i Vsetaty. En grenstation med två avgående tåg åt samma håll.


Bilen med gasflaskor hamnade mitt emellan bommarna. I första skedet med bommen över bakaxeln och lasten med gasflaskor stack ut över spåret.


Expresståget närmade sig. Vän av ordning lyfte lite på bommen så att det gick att köra fram en liten bit och katastrofen undveks. Lite överdramatiserat men hur lätt är det inte att hamna i en farlig situation?På outgrundliga vägar hamnade vi mitt ute i ingenstans. En liten göl och en vändplats. Tiden stod stilla här. Vi gjorde oss lite fika och fortsatte. Lugnet återvände till detta ställe.


Regnet hängde över oss nästan hela dagen och föll ner även några gånger.Skansen i Stockholm har givit namn åt företeelsen utomhusmuseer på många olika språk.Zubrnice hade ett eget sådant. Fast hela landet verkar kunna sätta upp skylten på många ställen. Måndag så det var stängt. Även järnvägsmuseet var öde.


Vi hittade camping i Litomerice, sista platsen, idylliskt eller hur?Ett steg bakåt så ser man hur centralt och nära vi hade för att lämna soporna. Campingen var knökfull med tält och husvagnar. Vi var nog enda husbilen denna natt. Det kryllade av svenskar och danskar. T o m ett husvagnsekipage från Färöarna.
Vi tog en liten promenad i den sömniga staden som hade många fina hus. Gargoyler i form av insekter på ett av husen.


Varför skyltar man med oliver och sardiner?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar