onsdag 16 juli 2014

Tisdag 15 juli 2014. Tillbaka i Tyskland.

Tjeckien är billigt så precis som alla snåla husbilsåkare passade vi på att fylla förrådena innan gränspaseringen mot Tyskland. Tjeckiska Usti nad Labem har gott om affärer. Vi hittade ett stort Tesco (ja dom är multinationella och breder ut sig) som bestod med allt vi behövde. Turligt nog ligger Mc Donalds i samma hus så där snyltade vi på deras WiFi.


Snygg bro över Labe i Usti n L.


Tyvärr kom vi in på en motorväg mot Dresden. Snabbt av från den och på småvägar ned mot floden Labe. I utkanten av ett samhälle fikade vi på parkeringen till deras badanläggning. Den dök oväntat upp efter några kohagar. Tre pojkar slogs om utrymmet i bassängen. Vacker väg utefter Labe som byter namn till Elbe vid gränsen. Den rinner ut i Nordsjön vid Hamburg.Många hus ser fallfärdiga ut men är nog bra mycket bättre på insidan. Nya fönster skvallrar om att det inte är obebott.


Här passeras Labe i Decin.


Här är gränsstationen Tjeckien/Tyskland. Den passeras utan formaliteter. Annat var det innan muren föll. Då var både östtyskar och tjeckoslovaker rigorösa i sin kontroll av inpasserande.


En liten personfärja stretade i motströmmen. Båten gick med fören nästan parallellt med floden under överfarten. Änderna sitter på rad och iakttar skådespelet. Det är ändå forna Östtyskland vi åker i, vägarna har mycket att önska emellanåt.Kvällens ställplats hittades i Radebeul strax norr om Dresden. K förbereder kvällsmaten, det var länge sedan vi hade broccoli så det såg vi fram emot. Blev det gott, undrar den intresserade? Tja, vi var ganska hungriga...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar