onsdag 2 juli 2014

Onsdag 2 juli 2014. Serpentinvägar och vattenfall.

Som vanligt var vi lite sena i starten och kom iväg sist bland ställplatsarna. Vi gillade verkligen ställplatsen i Hall in Tirol. Bra toor och duschar, el och WiFi ingick i det facila priset av € 15!


Vi gav oss åter upp bland bergen och fick se många hänförande utsikter.


En av vägarna hade bomstation vid krönet. Där fick vi köpa dagsbiljett om vi inte ville vända tillbaka. Det var frestande att köra genom kassan några gånger för att få ut mer av biljetten men vi hade karaktär nog att låta bli.


Sen kom vi till vattenfallet i Krimmler. Fallet är 380 m och Europas högsta. Det sista gör säkert fler anspråk på beroende på hur man räknar. Här kastar sig vattnet ut för stupen i flera etapper. En tät dimma kondenserade sig på det mesta så det var fuktigt i den nära omgivningen.En brant zick-zackande gångstig med flera utsiktsplatser ledde utefter fallet. Frågan är varför C flinar så...


På vägen mot Lienz såg vi hur naturen bestämmer över människan. Snögalleriet med vägen har svepts bort på ett ögonblick. Hoppas att ingen kom till skada när det hände.

Nattläger hittade vi på en central camping i Lienz. Regnet började strila ner när det mörknade. Vi bor granne med ett äldre italienskt par i minimal husbil som sett sina bästa dagar. Husbilen alltså. Vi ser oss själva om 20 år...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar