torsdag 17 juli 2014

Torsdag 17 juli 2014. Resdag mot norr.


Klockan åtta kom bagaren och en lång kö ringlade fram till bilen. En sån service att kunna handla färskt frukostbröd på campingen. Finns det någon motsvarighet i Sverige?
Vi hade ett tysk/svenskt par som grannar. Med en lite kortare plåtis och två barn. Vi blev verkligen imponerade hur de kunde få ihop det dagliga och nattliga pusslet. De hade rest runt Östersjön, Tyskland-Sverige-Åland-Finland-Baltikum-Polen-Tyskland. De var mycket nöjda och gav oss en liten idé om framtida resrutt.


Idag blev det en resdag mot Lübecktrakten. Det går säkert att klämma på några timmar på Autobahn. Vi valde att inte köra på dessa och då tar det betydligt längre tid. Vi började med att titta på Spreewald. Trodde vi. Vi var nog på fel ställen i detta område som inte imponerade på oss. Kanske skall man uppleva området på cykel eller i kanot för att få ut mer.
Någonstans längs vägen såg vi detta storkbo högt uppe på en stolpe.Eftersom resan har innehållit diverse slott kunde vi inte motstå Potsdam och dess slott Sanssouci.
Vare sig byggnader eller park kunde mäta sig med andra palän vi sett. Snyggt ändå men lite förvånande att det är ett av landets stora besöksmål.Camping/ställplats väster om Brandenburg. C läskar sig med en mörk Krušovice som vi hittade på en Getränktmarkt under vägen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar