onsdag 9 juli 2014

Onsdag 9 juli 2014. Wiens måsteställe.

Ett wienmåste och tillika turistfälla är Schönbrunn. Habsburgarnas sommarstuga under trehundra år.Men innan besöket måste vi ladda upp med kolhydrater. Stans kafékultur är vida känd. Cafe Ritter berömmer sig själva om att vara ett av stadens anrikaste. Fast det visste vi inte innan vi satte oss ner för en cappuccino och Sacher- och Mozarttårta. Vi lallade runt lite i ett par sportaffärer för att hitta en GPS men utan resultat. Nu får C ge sig och hålla tillgodo med telefonen och det lilla den kan ge.
Vi tog tunnelbanan till slottets egen (nåja, det ligger numera mitt i stan) station.


Köerna verkade oändliga men vi gick med en mycket kunnig och inlevelsefull guide i en mindre grupp.Slottet är stort, 1441 rum, och det råder fotoförbud. Vi fick bara se en bråkdel och det blev inte så många bilder.


Som ett diadem på kullen mitt emot slottet ligger Gloriette som ger en vacker vy mot slottet och staden. Den räknas som en av de mest sevärda. (Check)Neptunbrunnen från 1781 och naturligtvis den dubbelhövdade örnen.


Eftermiddagen avslutades med en gigantisk portion mat på Bermuda Bier. Vi orkade inte äta upp.

Tiden går fort och dagen är redan till ända. Den tärande värmen har gett med sig och det har varit bättre turistväder idag. Blåsigt som tusan, men inget regn. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar