onsdag 9 juli 2014

Tisdag 8 juli 2014. Wien - drömmarnas stad.....?

Tisdag kväll när detta skrivs. Den glödheta dagen har förbytts mot starka vindar som viner i kraftledningen ovan ställplatsen. Byarna rister i Tina och vi vet inte om ett åskväder skall bryta loss. Alla förutsättningar finns för en rejäl urladdning.

Men det började med att vi åkte från vår camping i Krems an der Donau, svetten lackade trots AC i bilen. Vi tog en liten omväg men körde ändå ganska rakt mot ställplatsen i södra delen av stan. Så fort vi checkat in tog vi tunnelbanan in till centrum.Märkligt nog blev det en kyrka igen. Det första som mötte oss när vi kom upp ur underjorden var Steffl eller mer riktigt Stefansdomen.Staden består av mängder av pompösa hus i kolossalformat. Och överallt vakade den tvehövdade örnen, symbolen för den Habsburgska dubbelmonarkin Österrike-Ungern.


Det var skönt att i värmen få sätta sig ned och återställa vätskebalansen med en kall öl och ett glas grüner veltliner.


Vi kikade in på ett Wienercafé men får vänta lite på att beställa.


Godsaker i vardande.


Smakar det så kostar det. Nästan fjorton hundra kronor kilot!I stället för fika blev det mat. Här K:s grillade revbensspjäll. En toa i jugendstil under markplan noga övervakad med hököga av madam.
Med turistkort på fickan lockade en spårvagnsresa. Vi åkte en bit ut från centrum och in igen. Hållplatsen ovan är ett minne från trettioåriga kriget månne?Tina i jämte skranket på Reisemobil-Stellplats Wien, Perfektastraße. Ny och välorganiserad ställplats med T-bana bara några hundra meter bort. Tömningsstationen har plats för fyra bilar samtidigt! Sanitetsutrymmena är nog lite snålt tilltagna vid fullbeläggning på 188 bilar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar