fredag 16 juni 2017

Fredag 16 juni 2017. Full fart genom Danmark.

Klockan 6 i morse ljöd gonggongen och det var dags för uppstigning och uppställning i färjekön. Det var glest med resenärer på färjan, ännu lite av försäsong innan storsemestrarna drar igång. Överfarten är inte mycket att säga om, lika dötråkigt som alltid. 


Vi satte direkt kurs mot Flensburg. Endast kort stopp för bensträck, snabbfika eller hitta en geogömma (endast en hittad i Danmark denna dag). 

På Citti Markt i Flensburg bunkrade vi upp ett par tyska öl, en rödvinsbox och sängfösarwhisky. Och äpplen och bananer, men det lämpar sig inte riktigt i skrift i en seriös blogg. Lösgodiset var väl sorterat i äkta tysk disciplin...


Därefter dags att bestämma nattläger. Efter konsultation av den utmärkta Bordatlasen föll valet på Leck där kommunen har en ställplats bakom badhuset. För € 5 står vi lugnt och säkert med tillgång till toa. Dusch och el kostar extra.

Alldeles nytt är de nya bestämmelserna som gäller taxor för mobilsamtal, sms och surf i Europa och EES. Nu kan vi använda våra mobiler på samma sätt som hemma. Görbra! We like! 🚙💨

1 kommentar: