lördag 24 juni 2017

Lördag 24 juni 2017. På flykt undan regnet.

Väderprognoserna utlovade regn idag över hela norra Holland. Vi bestämde oss för att använda dagen till att transportera oss något söderut, undan från regnet. Och lite matbunkring på Albert Heijn (kedja med bra utbud och stora parkeringar, har vi upptäckt), det är ju söndag i morgon och kanske lite svårare att hitta öppen matbutik. 


Vi åkte utmed kusten ner till Amsterdam. På vägen fick vi syn på detta nybyggda hus med snett tak. Det såg väldigt lustigt ut. 


Det blev en del körande på motorvägar. Men också i små städer med trånga gator. 


Här krånglar vi oss igenom Monnickendam. 


Samma här. 


Husen ligger alldeles vid kanalerna. 


Vi hade siktet inställt på en camping i Nieuwland som vi hittat i Bordatlasen. När vi kom fram var det fullt! Bara att bita i det sura äpplet och åka vidare. Ännu en titt i samma Bordatlas och valet föll på en ställplats i hamnen i den gamla staden Gorinchem. En stor ställplats som utökats i antal platser och med fina, fräscha toaletter och duschar. € 12 för en natt med el. Dusch kostar € 0,50. 

Tyvärr blev vädret sämre med mycket regn så vi satt inne och ugglade hela kvällen. 


När det så småningom klarnade upp sent på kvällen fick vi oss en kort promenad och kunde se på en del av båtarna vid kaj. I morgon drar vi vidare söderut, undan regnet.


C har en förkärlek för att tjonga huvudet i hårda saker, som t.ex. Plåt-Tina. Idag blev det ett rejält hudavskrap. Huvudet är ihoplappat med uggleplåster från Ikea... 🚙💨


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar