lördag 17 juni 2017

Lördag 17 juni 2017. Grönkantade tyska vägar och repris i Bremervörde.


Dagens gluttare såg vi på en rastplats. Vovven hade egen kupé och höll utkik bakåt.Det stora torget med sina hansabyggnader. 


En riktig pärla är Friedrichstadt. Puttenuttigt som det brukar i detta land. Överallt såg vi blommande rosor vid fasaderna. Den gamla delen bestod av två öar omgärdade av kanaler och flod. Vi handlade fikabröd i ett Bäckerei.

 
Tillbaka till Tina såg vi ett par husbilsåkare som parkerat i jämte oss och smygtittade oblygt på henne. Vi fick ingen möjlighet att prata tyvärr.


Det började knorra i magarna och vi stannade till vid nån sorts damm eller sluss. En liten promenad och vi fick denna vyn. 


Plåt-Tina inbackad lunch. 


Dagens "lunch"!


Fräckt målad bil!


Det blev ett par färjeturer under dagen. En kort och gratis över Kielkanalen och en längre över Elbe från Glückstadt som kostade lång väntan i färjekön och € 17,50. Men då slapp vi åka genom Hamburg och kom ut på rätt sida om den stora stan. 


Hit men helst inte längre!


Plåt-Tina inklämd bland en massa tyska bilar. Vi ser inte många utom-tyska turister än. 


Vi satte kurs mot Bremervörde för övernattning. Receptionen skulle stänga kl 18 och det var på håret. C körde på gränsen till olagligt så vi hann. 

Här har vi bott en gång förut i vårt tidiga husbilsliv. Då var det trångt och slitet. Nu var det uppfräschat och fint. € 9,50 för en natt utan el. Dusch kostar € 0,50 per kropp. 


Dagens bästa stund är nog när vi varit ute en hel dag och hittat en bra ställplats för natten. Bord och stolar ut och vi kan summera dagens intryck, planera morgondagen och njuta av kvällen. 🚙💨


1 kommentar: