söndag 25 juni 2017

Söndag 25 juni 2017. Kanalcykling i Belgien.

På morgonen var vi aningen mer disciplinerade och kom iväg ganska tidigt. 


Staden vi bodde vid, Gorinchem. 


Mycket vatten i kanalerna och här låg båtarna i hamn innanför slussportarna.
 

Inte många ute söndag morgon. 


En gigantisk bro över floden Waal. 


Från början var det tänkt att vi skulle stanna i Maastricht för att cykla några timmar. Så blev det icke. I stället parkerade vi i Lanaken, i Belgien. Ner med cyklarna och packa med lite frukt och vatten och sen bar det iväg. 


En nedlagd järnvägsbro över Albert-kanalen. Vi höll oss hela tiden i Belgien men gränsen till Holland gick bara några meter bort. 


Här går inga tåg längre. 


En geogömma skulle letas fram under bron. C offrade sig, inget för K att kravla ända dit upp. C signalerar "klart" på järnvägsspråk.


Inte nog med det, sedan skulle han ta sig ner också. Det var redigt brant och svårt att få grepp i rullgruset. Det gick bra, han hade ju hjälm... ;)


Pråmarna gick i skytteltrafik på kanalen. 


Pråmarna hade lite olika fasoner beroende på vad de var lastade med. Mer än hälften av alla kanaltransporter i Belgien går på den här kanalen. 


Puttapåbåten var trubbig i nosen! 

Vi var ute i fyra goda timmar och fick hittat totalt 31 geocacher. Det får vi vara nöjda med. Det var fint att cykla utmed kanalen. 


Vi hade tänkt att övernatta någonstans i närheten av Maastricht. Men när C och K är ute med Plåt-Tina kan allt ändras snabbt. Så också idag. Valet föll istället på den tyska staden Aachen knappt 5 mil från Lanakem. På trekvart reste vi från Belgien, genom Holland och landade i Tyskland! Här står vi på en ganska stor ställplats ett par kilometer utanför den gamla stadskärnan. Kostnad € 17 med el. Dusch € 1 per kropp. I morrn gör vi Aachen. 🚙💨


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar