torsdag 15 juni 2017

Torsdag 15 juni 2017. Dramatik i holken och SOMMARSEMESTER2017START!

Vi har en fågelholk i äppelträdet alldeles där Plåt-Tina står parkerad på tomten. De senaste veckorna har det pipit alldeles förfärligt i holken. Blåmesparet har flugit i skytteltrafik med mat i näbben för att föda de små ungarna. Till frukost i morse såg vi en liten sitta i portgången och få maten serverad. Senare på dagen tystnade pipen i holken och flyttade sig ut i trädgården. Dom små liven var utflugna!


Dagen har vi, förutom att förundras av blåmesungar, ägnats åt att förbereda årets Plåt-Tinatur ut i Europa. Packat in mat, kläder (t.o.m. badkläder av nån underlig anledning, badkrukor som vi är) och annat nödvändigt. På grund av sorgliga omständigheter kommer vi iväg lite senare än planerat och det kommer även att bli en kortare tur än vi hade tänkt. Men livet är som det är och det blir bra till slut. Vid 19.30-snåret sladdade vi ut från hemnet och satte kurs söderut. 


I morgon kl 7 avgår färjan från Varberg mot Grenå. Vi hittade en egen liten "oas" på hamnplanen alldeles intill de stora lastbilarna. Lite ost och kex (och lite rödvin) innan läggdags. NU har semestern börjat! 🚙💨

1 kommentar: