onsdag 21 juni 2017

Onsdag 21 juni 2017. Årets längsta dag och vi åker in i Holland.

Efter sedvanliga morgonbestyren kom vi så iväg ut på vägarna. Första stopp blev i Nordhorn för att bunkra lite mat. Vi har fått för oss att det är både enklare och billigare att göra det i Tyskland än i Holland. Nästa stopp blev ett fikastopp men utan bildbevis (bullarna var goda!). 


Fram på eftermiddagen kom vi så fram till en ställplats som vi hittat i Bordatlasen. Den ligger i Horst utanför Ermelo och drivs av en jordbrukare. Efter installation tog vi ner cyklarna för en liten tur på småvägarna i grannskapet. Lite geocaching skulle det också bli. Efter en kort cykling upptäcktes att ingen av oss fått med en penna, en geocachares främsta attribut. C cyklade för att hämta. Under tiden kunde K i lugn och ro beskåda den växande majsen.


Lite googlande och vi inser att det faktiskt var en grävlingspassage vi hade framför oss. 


Här kommer C ångandes med hämtad penna! Han är allt en pärla...


En av gömmorna låg alldeles intill ett tehus. En liten teservis i burken illustrerade det hela. Rolig gömma. Burken satt i änden av ett måttband fastsatt uppe i ett träd. Bara hitta en lämplig gren att ta ned gömman med. Efter att ha signerat loggen for hela härligheten till väders igen.


"Alla" cyklar i Holland. Och inte att undra på. Det är en verkligen en njutning att cykla i det här landet. Inte nog med att det är platt, överallt det är verkligen anpassat efter cyklisterna. Där har bl.a. Sverige massor att lära.


Detta är ställplatsen vi bor på. Bra ställe för oss. € 10 för allt (toa, grå- och svartvattentömning, färskvatten, sopor etc), bara dusch tillkommer för en femtioöring.


Vi lagar lite mat under markisen med ungerskt vin därtill (inköpt i Tyskland...). Det blev fisksoppa på färska råvaror.


Ännu en het dag. Markisen räcker inte till och vi får krypa in i skuggan bakom bilen. Klockan 20 är det fortfarande 28 grader varmt. 


Vi är inte de enda som söker skuggan i kväll. Även grannarna tar sin tillflykt bakom bilen. 🚙💨1 kommentar:

  1. Ser ut som dere har det bra , selv i varmen. Kos dere videre :)

    SvaraRadera