måndag 26 juni 2017

Måndag 26 juni 2017. Vad är en dag på vägarna mot en dag i Aachen?

Innan vi startade turen lovade vi oss själva att ta det lite lugnt. Inte bara stressa fram på vägarna utan stanna till ett par nätter på samma ställe då och då. Sagt och gjort. Vädret lovade fint i Aachen med goda temperaturer. Vad Aachen kunde visa upp hade vi ingen aning om, mer än att vi kunde se på en satellitkarta att det fanns en gammal stadsbebyggelse. Från ställplatsen var det drygt 2 kilometer, perfekt cykelavstånd. 


Det skulle snart visa sig att stan var ganska sevärd. Bland annat fanns en rad med konstverk eller skulpturer. Här är ett av dem. 


Många händer som hade klappat den lilla bronsflickan på huvudet. 


Aachen har en egen katedral, minsann. Kanske lite mer att se på utsidan än på insidan. Vi blev inte imponerade i alla fall. Insidan var mest prålig med massa guld överallt. Att det vara fotoförbud gjorde alltså ingenting denna gången. Det var till och med lätt att inte bryta mot det. 

De senaste åren har vi alltid tänt ett ljus i alla kyrkor vi har besökt. Idag tände vi två. 


En stor sevärdhet i Aachen är Puppenbrunnen. En brunn med bronsfigurer runtom. Alla figurerna har ledade armar och ben så att besökarna kan ändra på dem. 


Som till exempel här. 


Katedralen syntes på många ställen i gamla stan. 


Vid lunchtid började magarna att knorra. Sparris känns väldigt Tyskland så det fick bli det. Med tysk öl till. 


Som en glad överraskning landade två bakelser med kaffe på bordet efter maten. Det ingick i lunchen! Aningens torr men herregud, det slank ner. 


Rathaus, rådhuset. Fram eller baksidan? Avgör själv! 


Rathaus, rådhuset. Fram eller baksidan? Avgör själv! 


Ännu en skulptur, lite i utkanterna av stan. Den här kvasten hade slutat sopa. 


Geocaching brukar ta oss ut på lite skojiga sidovägar. Så också idag. Det här husets fasad var klätt med taktegel. På taket låg betongpannor!


När vi kom tillbaka till ställplatsen hade vi fått lite nya grannar. Så här står vi nu, fyra plåtisar varav tre Pössl. En tysk, en fransman och så vi då. Hemma börjar fler än vi upptäcka fördelen med en plåtis och de blir mer och mer populära. Nere på kontinenten har de små husbilarna varit vanliga länge. 


Det är en fantastisk kväll med sol och varma vindar. En del har skaffat sig extra bra utsikt. 🚙💨


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar