söndag 18 juni 2017

Söndag 18 juni 2017. Mot Meppen och plötslig värmebölja.

Idag var det några timmar i bil igen. Men det är ingen uppoffring alls. Vi kör på små, fina vägar och stannar när vi känner för det. Nåt som verkar fint att se eller bara för att sträcka på benen på ett mysigt ställe. 

Målet för dagen var rimligt satt på Meppen nära den holländska gränsen. I Meppen har vi tänkt stanna i två nätter. För att undvika Bremen och dess motorvägar åkte vi småvägar och då kan det bli som det blev för oss. Plötsligt står vi vid vägs ände och en färja är det enda alternativet. Bara att köra på. Att vända och köra runt vore bara dumt. Vi korsade floden Weser vid Lemwerder.Ett litet fikastopp efter vägen. Någon sorts musikfestival var på gång i byn med mängder av musikinspirerade blomsterarrangemang. Det lilla fikastället hade tak över sig och i nocken hade små pippisar bo.
Vid tretiden kom vi fram till Meppen. Det var då stekhett. Vi hittade en camping centralt och installerade oss. Ut med markis, matta och möbler. En god tysk weissbier fick släcka törsten medan vi flämtade i skuggan under markisen. Några timmar senare cyklade vi ut på stan och såg oss om. Å så hittade vi några geocacher också.


Tillbaka till campingen och snabbt in under markisen för att få skugga och lite svalka. Timmarna har gått fort och det knorrade i magarna. Så här nöjd är C när han fått mat med lite vin till. Snart kaffe! 🚙💨


1 kommentar:

  1. Så fint med bra vær. Vi starter ferien til helgen og da kommer vel regnet, så kos dere så lenge dere kan...Mange koselige steder dere er innom. Noen kjente og noen ukjente. Ingen gule ferger? Kanskje den var litt gul den over Kilekanal?

    SvaraRadera