onsdag 27 juni 2018

Måndag 25 juni 2018. Cykeldag nr 2 utmed la Meuse.

Upptäckte till vår förvåning att detta inlägget förlorade både all text och flera bilder vid publicering. Merde!! Efter en del svärande och andra otillbörliga uttryck har vi tagit oss samman. Bara att bryta ihop och göra om. Cykelturen igår gav mersmak. Idag begav vi oss åt andra hållet, mot Charleville-Mézières. Vi kom iväg lite tidigare än igår, det var bra för det skulle visa sig att den tiden behövdes.La Meuse var sig lik. Idag var det vardag och inte lika många ute som på söndagen. Men några båtar var ute och finåkte. Vid en sluss stod detta ”konstverk”. Den lille bakpå är ju bedårande! Det krävs långa armar ibland för att nå en geocache.I Charleville-Mézières såg vi en båt slussa in. Slussportarna for igen så fort aktern var hinderklar. Trots att det fanns plats för två fick nästa snällt vänta tills portarna öppnade sig igen. Observera C i övre högra hörnet som loggar en geogömma. Den låg bakom den trekantiga "trafiksignalen".

Här slutade cyklingen på Trans-d´Ardenne denna gång när C kunde logga sin tiotusende geocache. En milstolpe som skulle firas senare.

En dag med många timmar och kilometer i tramporna. När vi kom hem till campingen hade vi varit ute i nästan sju timmar och cyklat 5 mil. Vi kunde logga 46 geogömmor men fick tyvärr notera DNF på fyra stycken.Tillbaka till campingen höll vi nästan på att köra över de tama ankorna.Den lokala livsmedelshandlaren fick sålt en flaska champagne. Idag dög inte en cremant eller annat simpelt bubbel. Och så var vi ju så nära produktionsområdet.

Plåt-Tina på campingen i Monthermé. Utanför flyter Meuse åt höger, så småningom byter den namn till Maas. Den här lugna och fina campingen kan vi absolut tänka oss att återvända till. 🚙💨


1 kommentar:

  1. 10000 grattis! Jag har inte samma iver med geocachandet. Men trevligt att läsa era bravader.

    SvaraRadera