tisdag 19 juni 2018

Söndag 17 juni 2018. Irrande på tyska vägar.

Söndag och det mesta är stängt. Efter att vi lämnat ställplatsen i Bremervörde åkte vi mot Bremen för att se staden som ska vara sevärd. Det var nåt jippo på gång med avspärrningar överallt. Stört omöjligt att parkera bilen. Så efter ett ändlöst irrande gav vi upp. Kom i närheten av stans berömda staty men inte nära nog. 





Ställplatsen i Greven har en arbetskamrat till C pratat sig varm för. Och det kan man förstå då den ligger vackert vid en väl trafikerad kanal.





DEK, Dortmund-Elm-Kanal gick förbi nästan alldeles framför Tinas kylare.



Vi cyklade en sväng på kanalbanken för att hitta ett par geogömmor.





Kanalen korsar floden Ems på en akvedukt. Detta måste vara andra generationen vattenbro och en tredje verkade vara under byggnad. På ömse sidor om akvedukten fanns det ”Sperrwerk” med stämportar för att torrlägga kanalen vid större underhåll.



Två starar på utflykt. Vi svenskar är udda fåglar i Europa då vi verkar vara de enda som har cykelhjälm när vi är ute och cyklar. 



Alldeles utanför ställplatsen fanns en inhägnad med strutsar. Eller är det en emu?





Tillbaka efter cyklingen blev det en dusch och sedan direkt till ställplatsens/marinans restaurang. Här var huvudnumret wienerschnitzel i olika varianter. Stora och goda och kanske värda en omväg om man är i närheten.



En minifärja med ambitioner. 



Många fina farkoster låg vid kaj. 



Till efterrätt inmundigades de bakelser, en jordgubbe och en äpple, som spontanhandlades tidigare i dag i Bremen. 🚙💨


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar