torsdag 28 juni 2018

Tisdag 26 juni 2018. Ömma rumpor fick vila på väg till Epernay.



Efter två ganska långa och intensiva dagar på cykel utmed floden tyckte våra otränade rumpor att det var dags för dem att vila något. Vi bröt därför upp vårt läger från campingen i Monthermé på morgonen. Målet för dagen var att hinna till Epernay, men det vet vi ju aldrig i förväg eftersom vi lätt irrar iväg på alla småvägar.

Vi hann inte så långt innan det var dags för dagens första stopp, järnvägsstationen i Monthermé.





Ett tåg var på väg in och det fick vi ju förstås inte missa!
Sen försvann det snabbt in i nästa tunnel.



Det blev en del bilåkande idag, så det gällde att försöka ta vara på de stunder när det gick att få en bensträckare. Då är geocaching helt outstanding! Här har vi stannat till vid en kyrka i Inaumont, mitt på den franska landsbygden. För den intresserade finns gömman bakom korset till vänster om kyrkporten. Det hade inte gått an hemma i Sverige!



Utsikten från kyrktrappan var ögonbedövande.



För övrigt lunkade dagen på allteftersom vi matade på med fler mil.



Skördemodet vete.



Inte lika skördemoget nånting annat, oklart vad.



Jodå, vi hann allt till Epernay innan kvällen. Här har vi bott några gånger tidigare och tycker att campingen är så himla trevlig och välskött. Nu var det lågsäsong och inte så många campinggäster. Men det är nog dags för oss att välja en annan camping nästa gång vi kommer till champagne när campingvärden känner igen oss som gästerna från Sverige!



Ett av våra stora nöjen när vi är i andra länder, och särskilt i ett matland som Frankrike, är att handla mat. Det kan ta ganska lång tid innan vi har botaniserat klart i hyllorna med alla möjliga konstiga saker som fransmän äter, men inte vi andra...

I dag handlade vi middagsmat mm i en stor butik i Charleville-Mézières. Eftersom de hade en stor fiskdisk bestämde vi oss för favvomiddagen, fisksoppa. Det var riktigt roligt att försöka prata franska med en fiskdiskskvinna som inte förstod ett ord engelska. Vi skulle ha 15 räkor (de är stora!) ihop med fisken, men höll på att få 15 kilo, 15 gram och allt däremellan. Till slut räddades situationen av en indier som sålde sushi alldeles intill. Förutom franska och hindi talade han engelska. Till fisksoppan serverades en enkel cremant. Lite skämsvarning på det eftersom vi befinner oss i hjärtat av champagne! 



När detta italienska ekipage körde förbi trodde vi knappt att det var sant. En Land Rover på släp efter husbilen! 🚙💨


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar