fredag 29 juni 2018

Torsdag 28 juni 2018. Fortsätter lite nordost.

På morgonen lämnar vi campingen i Epernay. Tanken var att vi skulle gå på en visning i nån champagnekällare inne i stan, men vi lyckades inte hitta någon parkering och bestämde oss för att helt enkelt strunta i det. Vi har varit på tre visningar tidigare, det får räcka.



Vi åkte ut från stan, norrut och hamnade genast på den fina Route touristique du Champagne. Vägen som leder in i flera byar med alla champagnehusen, det ena mindre än det andra. Men champagne tillverkar de och det är finare än snus.



Gatorna i byarna är ibland så smala att inte ens Plåt-Tina vågar sig in.



Någon som hört talas om detta champagnehuset? Nä, tänkte väl det.



På kullarna runt i området växer vinstockarna som om några månader ska digna av mogna druvor.



Det sinade lite i kylskåpet (det är ju så litet) så det fick bli ett besök i en livsmedelsbutik igen. Denna gång modell större. Här är det oliver och torkad frukt i mängder.



Överallt i området finns det monument över främst andra världskriget. Vi såg även flera krigskyrkogårdar. Annat var det nog mest bönder vi såg under dagen, de verkade ha riktigt bråda tider.



I Ham stannade vi till vid kyrkan Notre Dame. Inte främst för att titta på kyrkan, den var till och med stängd, utan för att logga gömman vid den enorma tujan intill kyrkan.



Vet inte hur gammalt trädet är men det syns att det har varit med ett tag.



Slutligen hamnade vi på denna camping, som ligger mitt ute i ingenstans. Byn heter Sauchy-Lestrée, utkastad på den franska landsbygden och vi kommer aldrig nånsin att hitta dit igen. Vi var helt ensamma, förutom alla långliggare då. Det var lugnt och fint, men servicehuset kunde behöva sig en uppfräschning. Och när det kostar skjortan att duscha snålar vi och duschar i bilen! Haha, där snuvade vi ägaren på 5 euro. 🚙💨


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar