tisdag 19 juni 2018

Tisdag 19 juni 2018. Fortsätter genom västra Tyskland.

Väderprognosen var inte helt bra för dagen. Det var anmält skurar till och från. Vi bestämde oss för att ta en bildag och hoppas på bättre väder i morgon. 



Kylskåpet gapade lite tomt så vi ställde in GPS-Klara på närmaste matbutik. Den låg i holländska Aalten. Här har det nog gått en och annan spårvagn en gång i tiden. Smalt och jäkligt var det så att till och med Plåt-Tina fick dra in magarna i vissa gränder. Det slutade med att vi åkte ut ur stan och valde en annan butik i en annan stad i stället. 



Förmiddagskaffet intogs i skuggan av en stor propeller. C kollade in att det fanns en lämplig cykelcachrunda i närheten. Eftersom det inte kommit något regn än verkade det lovande. 



Cyklar ner. 



C laddar hem en PQ för området. 



Nån sorts rovfågel verkar vaka över naturvårdsområdet här. 



På håll såg vi denna anläggning. Vi spekulerade i om silona innehöll vanlig pilsner eller om det kunde vara weissbier. Vi såg verkligen fram emot en liten outlet för törstiga cyklister. När vi kom närmare visade det sig vara nåt så torrt som logistikcentrum och lagring av allt möjligt. 



Vi höll oss på cykelvägar i området söder om staden Wesel. 
Det blommade fint i åkerkanterna. Bonden tar sig dock för pannan, för honom är det bara ogräs. På hemvägen såg vi till och med en bonde som var igång med spannmålsskörden. Det är tidigt, med skaraborgska mått mätt. 



Påfyllnad av lite energi. 



Cykelvägen gick ibland vid sidan av en nerlagd järnväg som man av nån anledning inte rivit upp. Nu är det lite sent påtänkt. 



Kossor som inte får gå ute på ängarna får hålla till godo med annan mat. 



En av 30 hittade geogömmor under turen. 



Vi fortsätter söderut och åker över floden Lippe. 



Stopp, här kommer tåget. 



Efter några timmar på cykel gasar vi på lite söder ut igen. GPS-Klara fick spader (igen) och ledde oss ut på omvägar. Fina såna i alla fall och till slut landade vi på en campingplats med ställplatser i Brüggen, några futtiga kilometer från den holländska gränsen. 



Ingen rusning så här års och det är gott om platser på ställplatsen. Trots att det är mulet är det sköna 20 grader kl 20 om kvällen. I kväll blev det vår specialare till middag, fisksoppa. 🚙💨


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar