torsdag 28 juni 2018

Onsdag 27 juni 2018. På cykel i Epernay.

Största delen av dagen användes till cykling utefter Marnes parallellkanal. Vi såg mest fritidsbåtar men kanalen är tillräckligt stor även för kommersiell trafik. Pråmarna har inte de otroliga dimensionerna som man kan se i de större kanalerna.Vi såg många fina båtar förtöjda eller på våg i kanalen.De flesta skulle förstås fotas.Lastbåtarna var inte så vanliga, men här kom det faktiskt en.Denna båt var bara för fritid. Snyggt renoverad.Det var varmt som attan under dagen, så vi försökte hålla oss i skuggan när det gick.En svanfamilj kalasade på vattenväxter och vi höll oss på behörigt avstånd. Dom stora vita skyddar di små med alla medel.Plötsligt såg vi en liten harpalt som skuttade fram på cykelstigen. Den hade inte blivit stor nog för att vara riktigt rädd för någonting. Hoppas att den klarade livhanken i fortsättningen och inte blev kråkmat.

Här väntade vi ut ett antal mugglare. Det gick ingen nöd på oss då vi passade på att inta medhavd fika.

Efter en dryg halvtimme var kusten klar och vi skred till attack. De lägsta klättergrenarna satt för högt så att cykeln kom väl till pass. Tyvärr var fågelholken tom, mugglad eller fel plats. Ett PM till CO kommer förhoppningsvis att bringa klarhet.Mast på sin båt kommer inte till pass här.Bara en raksträcka kvar så är vi nästan hemma.

Det var en varm dag och en lika varm kväll, så vi kunde sitta ute till sent och njuta av det fina vädret. Det är ju inte så ofta som vi har det så i vårt kallare Sverige, även om vi förstår att det är lika fint och högsommarvarmt hemmavid just nu. 🚙💨


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar