onsdag 20 juni 2018

Onsdag 20 juni 2018. Högsommarhett i Ellenz, Moseldalen.


Nu har vi irrat lite fram och tillbaka i mest Tyskland och lite Holland. Befinner oss just nu fortfarande i västra Tyskland, nära holländska gränsen. 

På morgonen tog vi det ganska lugnt. Campingen hade färska frallor att köpa så frukosten blev inte förrän butiken öppnade kl 8. Gott med färskt tyskt bröd, mums! Redan tidigt förstod vi att det skulle bli en dag med höga temperaturer. I Düren stannade vi till för att handla lite mat. Strax söder om stan ligger Schloss Burgau. Efter lite fika tog vi oss en promenad upp till slottet. Det gick att gå in på dlottsgården, men för övrigt verkade allt stängt. Förutom kaféet som hade öppet, men noll gäster. Slottet har två vallgravar minsann. Valvet in till borggården. Efter Adenau började klättringen upp i bergen. Högst upp på Michelsberg fick vi denna utsikt. Inte så pjåkigt!Bra med en plåtis som tar sig fram på de allra smalaste vägarna. Vi trillade ner från bergen i Cochum vid Mosels strand. Svängde höger och åkte en bit till en ställplatsen på en vingård i Ellenz. Här har vi bott tidigare, men då på campingen nere vid floden. På den här ställplatsen får vi betala € 9 inklusive el. € 1 pp för dusch. 
 


Plåt-Tina smälter väl in inomgivningarna. Under markisen får vi lite skugga i hettan. Nånstans i Sverige saknas en älgskylt?! Utsikten från ställplatsen är sevärd. Som sagt, vi bor på en vingård. Till middagen blev det denna riesling från gården. Claudias favorit. Kommer inte gå till historien som ett kvalitetsvin lämpat för lagring, men för € 4 kan man väl inte begära så mycket. Till och med C kan sörpla vin under rätt betingelser. Käket smakade bättre än det ser ut, krävdes bara lite salt och peppar... Gårdens katt gjorde oss sällskap under kvällen. 🚙💨


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar