lördag 18 juli 2015

Fredag 17 juli 2015. Fast i färjekö - en hel dag för kort resa.

Uppe med tuppen för att hinna med färjan från Dover. Vi ville inte chansa med marginalerna. Eftersom vi hade checkat in på campingen efter stängning igår var det frågetecken om receptionen skulle hinna öppna innan vi gav oss av. Det löste sig på bästa sätt, sonen till campingägaren dök upp och hjälpte till. 


Väl nere i Dover visade det sig att det var fullt kaos med bilar överallt och långa köer. Vi var tidiga och hamnade långt fram i kön till vår avgång. 


Det hjälpte inte mycket. Vi fick veta att vår färja skulle vara en till en och en halv timme sen från Dover. 


Då är det bra med en egen Plåt-Tina. På med hurran!!


Vi hade kvar ett par scones, björnbärssylt och clotted cream. Det var nog en och annan "vanlig" bilist som gluttade in hos oss med viss avundsjuka. 

Förseningen blev till slut två och en halv timme. Med tidsskillnaden på det var vi inte framme i Dunkerque förrän halv fyra. 

De sista milen i England körde vi på dieselångor. Det första vi behövde göra i Frankrike var således att tanka upp. Det blev vid stora matvaruhusen Carrefour och vi passade på att handla middag. 


Alltid lika roligt att kolla in hyllorna i en fransk matbutik. Här är Brie-hyllan! 


Här fanns det fyra sorters räkor att välja mellan. Nån sorts snäcka har letat sig in också. 


Bubbelhyllan är kilometerlång. C har huvudbry vid champagnen. 


I kväll blir det vanliga stora räkor till middag. Större än hemma och smakar inte alls detsamma. 


Sämre kan man ha det. Vi övernattar nånstans sydväst om Lille. Temperaturen i kväll behagliga dryga 20 grader. Det är lite ovant att köra på höger sida igen efter fyra veckor med vänstertrafik. 


Sambandscentralen på laddning ;)
1 kommentar:

  1. Det er fint å kunne lage litt fikk når man står i kø. Eget toalett er også en positiv ting med det å kjøre husbil. Når du kommer til slike hyller med så mye brie og bubbel, er det bare en ting som gjelder: en av hver. Kjør forsiktig på en langsom tur hjem. Kos dere på resten av ferien.

    SvaraRadera