torsdag 23 juli 2015

Onsdag 22 juli 2015.


I dag körde vi utmed den slingrande floden Mosel som börjar i Trier på tyska sidan.


Mycket vinodlingar i Moseldalen.


Vy mot Zell.


Utsikt över staden Bernkastel-Kues. 


Gamla stadens torg. 


Varmt som i en bakugn. Alla bord i skuggan var upptagna. 


Korsvirkeshusen ligger tätt och är ofta både sneda och vinda. Charmigt, men lite för mycket turister, som det ju blir när det är puttinuttigt. 


Vi kom till Bernkastel-Kues och parkerade på "fel" sida om floden på anvisad plats för husbilar. Vi plockade ner cyklarna för en tripp in till denna pepparkaksstad. Mycket turister och stekhett. Vi strök utmed husväggarna för att få lite skugga. 


Cykelvägarna går alldeles nere vid floden. Oftast på båda sidor, så det är bara att välja. 


Tillbaka till Kues fann vi ett syskon till Plåt-Tina som parkerat alldeles vid sidan om henne. Det verkar bli vanligare att få se en likadan numera.Vi nattade på campingen Happy Holiday i Ellenz-Poltersdorf. Där kunde man ta den lilla linfärjan över till Beilstein. Den gick hela fyra gånger om dagen. Åt varje håll. 

1 kommentar:

  1. Så fin rute dere har valgt å kjøre. De fleste stedene er kjent for oss for vi kjørte der for tre uker siden. Hyggelig å lese at dere har bra temperatur. Håper det ikke blir for varmt om nettene. Husk å smak på vin fra de ulike lokale produsentene. Viktig med væskekompensasjon i varmen. (Drikk mye).

    SvaraRadera