söndag 26 juli 2015

Söndag 26 juli 2015. Näsan mot norr.

Regnet smattrade under natten men på morgonkvisten klarnade det upp lite. Vi körde på småvägar söder om landsgränsen västerut för att vika mot norr och danska Tönder.


Ännu en gräns som passerades ganska obemärkt.Ett söndagssömnigt Tönder i sydjylland.


Kagmanden, en sorts skarprättare som exekverade spöstraff vid skampålen står på piedestal på torget i Tönder. Numera lagförs förbrytare på annat sätt.


Uldgade, en av de pittoreska smågatorna.Vi fortsatte sedan till Møgeltønder, gamla Tönder där tiden verkar ha stått stilla.Färden gick vidare till Römö, en av öarna längs den danska västkusten. En lång vägbank förbinder med fastlandet.I Havneby åt vi spätta på Otto & Ani's Fisk. Den godingen har vi sett fram emot i ett par dagar.


Precis som på andra danska stränder kan man köra bil ända ut till vattnet. Trafiken verkade nästan lika tät som på Autobahn.
En liten promenad blev det i Ribe där vi övernattar.Till sist lite husbilsliv. Fransmannen framför domkyrkan kände sig nog lite bortkommen. Men vi led lite med honom, även vi har kört mot enkelriktat, på gång- och cykelbanor. Ibland kommer man in på områden där det inte var riktigt meningen. Och att backa ut hade gjort det ännu värre. På nattparkeringen är det mer än fullsatt. Här tillämpas inte någon 4-metersregel minsann. 


1 kommentar:

  1. Dere har vært på et av våre smultronstelle, Rømø. Der har vi vært mange ganger og lar oss fasinere hver gang av naturen og stedet. Den hvite kirken dere passerte på vei til Havneby, skulle vi egentlig ha giftet oss i. Dere tar flotte bilder av bygater og hus.

    SvaraRadera