lördag 4 juli 2015

Lördag 4 juli 2015. En snabbsväng i Belfast.

Idag var det meningen att vi skulle se Belfast och främst där Titanicutställningen. Vi hörde oss för på en camping norr om staden men där var fullt och även alla andra i området pga Tall Ships Race. OK tänkte vi, vi ser på utställningen i alla fall. Och just i detta område låg segelskeppen med mängder av kringaktiviteter. Ingen chans att hitta parkering. Vi var lite villrådiga och satt med kartor och böcker diskuterandes om vart vi skulle ta vägen när en polisbil stannade framför oss. Ut kom en "officer" och vi blev lite skraja om vad vi hade att vänta oss. Han visade sig vara väldigt trevlig, vi pratade om Wallander, Bron och andra svenska polisserier som han uppskattande tittade på. Morden i Midsomer tittade han inte på, där var det var för många som dog. Vi fick tips på hans hemstad där vi också kan se skeppens avresa och Royal Air Forces "Red Arrows" från första parkett. Så det blir fricamping på parkeringen till fortet i Carrickfergus.

När vi väl kommit fram hade klockan tickat på och magen kurrade. Vår vana trogen att gå ifrån våra nya vanor skuttade vi snabbt in på PaPa Browns Grill. Kyckling/nötburgaren med lökringar och hashbrown potatos smakade sagolikt gott. Kommer ni hit så gå dit!


Vi gav oss ut på en liten cykeltur och såg detta lastpallsbygge. Både vuxna och barn deltog och vi är mycket nyfikna över ändamålet.


Järnvägsstationen låg på vår väg tillbaks till parkeringen och den måste naturligtvis ses. Trafiken är tät mellan Belfast och Larne. På ingen tid alls fick vi se två tåg, nåja bara rälsbussar, och folklivet i dess anslutning. Stationen före låg bara några hundra meter bort. Vi kunde se när resenärerna gick på och av. Vackert gjutjärn.


Allt eftersom aftonen led seglade det in allt fler husbilar. När mörkret lade sig var det bortåt tjugo stycken som övernattade här.


1 kommentar:

  1. Så fint at dere fikk hjelp av lovens lange arm. Det med nattlige motoraktiviteter er ett vanlig problem med å fricampe. Synes jeg skimtet ett norsk flagg der ute i dimman. Spennende å se dimensjonene rundt titanic utstillingen. Matbilder er bra. Vi blir sultne helt hit. Kjør forsiktig, Sees snart.

    SvaraRadera