söndag 26 juli 2015

Lördag 25 juli 2015. Stau.

För att komma upp till Flensburg i vettig tid bestämde vi oss för att ta Autobahn. Lördag förmiddag ligger väl alla tyskar och tar sig sovmorgon? Icke!!! Det var knökat på vägen och många gånger hamnade vi i stau (stillastående) kö eller fick krypa fram. Vi åkte av och körde småvägar för att det skulle i alla fall rulla med någon fart. Klara hade beräknat restiden till tre timmar men det tog sju!
Hamburg var ett sorgebarn. Avstängda vägar och vägarbeten samt till synes onödiga filavstängningar mot Elbetunneln gjorde att det tog tid. Men vi hann se en del av hamnen under tiden.
Ni som läst bloggen noggrant kommer ihåg en bild i början av denna resa på Rendsburgviadukten. Nu på hemvägen kom vi nära och kunde se den ordentligt. Den stora spiralen ligger på norra sidan av kanalen. På mittbilden ses den hängande färjan, nu inklädd och under renovering.


Som vi stod och kikade på detta tekniska underverk mullrade hela tiden åskan i himmelen. Och plötsligt bröt ovädret ut. Det regnade och kom stora isbollar nerfarande. Cirka 20 mm stora rena isklumpar slog i biltaket med ett förfärligt smatter. Med en rivstart kom vi nåt så när i lä från bron. Eftersom vädret var så dåligt sparar vi spiralen till nästa besök. Då skall vi förhoppningsvis få åka hängfärjan.


Vädret får man ta som det kommer. Förbereda sig på både sol och regn. Grundinställningen är väl ändå att det blir bra dagar vädermässigt. Denne dansk verkar väl vara pessimistisk i överkant som tar med sig regnmätare på resan? Direkt efter vi ätit middag fick han nog sin regnmätare full då ett nytt åskväder drog igång. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar