fredag 17 juli 2015

Torsdag 16 juli 2015. Till smörgåsstaden.

Vi gjorde lite bilpyssel på morgonen i Canterbury innan avfärd. Vi befann oss i grevskapet Kent's nordöstra hörn. Dagen ägnades åt lite kringflackande i området, det gällde att positionera sig inför fredagens färjeöverfart från Dover. Vi gjorde ett besök i ett gigantiskt gardencenter söder om Herne Bay som hade allt. Förutom allt som hör trädgården till fanns porslin, presentartiklar, akvariefiskar, böcker mm mm.


Bra sätt att använda cykelstället.Dags för renbäddning. Rätt gott att krypa ner i rena lakan.


Klocktornet i Herne Bay från 1837 är Englands äldsta som byggts för detta ändamål.


Ett museum som hade två originalplan från andra världskriget samt mängder av pryttlar från samma krig.


En Spitfire med den berömda Rolls-Royce Merlinmotorn.Nedre bilderna Hawker Hurricane.Quex Gardens tillhörde ett område med museum tillägnat Powell-Cotton, en man som släpat hem mycket från kolonierna i Afrika och Asien. Vi hoppade över museet och strosade i parken i stället. Översta blomman är kronärtskocka, den brukar se lite annorlunda ut när den hamnar på tallriken.William Turner har fått ge namn åt en konsthall som visar nydanande konstnärer. Turner själv levde i mitten av 1800-talet och var mycket experimenterande i sina tekniker. Här såg vi en engelsmans verk. Tyvärr hann det bara bli en bild innan vakterna hann fram.


Vi campade i Sandwich några mil bortom om Dover. Cyklarna kom väl till pass i denna urgamla stad. Den berömda smörgåsen lär härstamma från 4:e earlen av Sandwich som beställde in en köttbit mellan två brödskivor så att han kunde fortsätta att spela kort. Inga flottiga fingrar alltså.Vi passerade stadens lawn bowling- and social club.
St Bartholomew's Chapel låg från början utanför staden och var ett härbärge och sjukhus för resande och pilgrimer, daterat till 1190. Märkligt nog tillhörde det inte kyrkan vilket kom till nytta under Henry VIII's reduktion. Själva kapellet fick sin nuvarande utformning efter restauration 1880. Husen runt kapellet byggdes på 1600-talet men är numera moderna bostäder. De boende sörjer för att tradition och historia hålls vid liv. Över varje port finns namn och årtal för senaste inflyttningen.
Här letade vi förgäves efter en geogömma tills en av de boende kom ut och gav oss en vink om var den fanns. Vi fick en mycket trevlig pratstund med John och hans fru Maureen och en historielektion om platsen.


Över allt vakade Sankt Bartolomeus från kapellets topp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar