fredag 3 juli 2015

Fredag 3 juli 2015. Irland är ett litet land....?

Idag blev det ingen bilkörning, Tina fick vila sig. I stället tog vi fram cyklarna och begav oss mot resans höjdpunkt, Giants Causeway.


Vi åkte på en cykelbana som följer turistjärnvägen mellan Bushmills och Giants Causeway. Vi passade på att hitta några geogömmor under dagen. Här har C hittat en i vegetationen.

Giants Causeway är ett märkligt naturfenomen, det finns på några få ställen till i världen. För omkring 60 miljoner år sedan skedde ett vulkanutbrott. Lavans stelning pågick under sådana omständigheter att de oftast sexkantiga basaltpelarna bildades. De är cirka 40 000 och sticker upp på ett begränsat område.


Denna vägg kallas orgeln.


Enligt mytologin skapades formationerna av en jätte och här är hans ena sko.Efter att ha sett oss mätta kurrade magarna. Vi gick direkt till the Nook och åt fiskpaj. Men dom hade bara kontinentalt öl!!! Fick bli sånt här spagettibrygd i brist på inhemskt.På väg tillbaks till campingen gick vi en slinga utefter kusten. Mycket vackert men ack så nära stupen emellanåt. Runkerry House ovan är väl en lagom sommarstuga?


Så var det det här med det lilla landet. När vi stod och tittade på en utsikt vid Ring of Kerry körde det förbi en husbil som tutade och vinkade. Vi förstod inte riktigt varför. På campingen i Tralee kom det fram en tysk herre och berättade att han sett oss på färjan till Irland, och tutat vid ringen. Och nu såg han oss för tredje gången. Ännu mer förvånande att han stod tre platser bort från oss i Bushmills!!! Alltså för fjärde gången! När vi pratat färdigt sa vi auf wiedersehen, och tusan vet var vi möts nästa gång.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar