fredag 17 juli 2015

Onsdag 15 juli 2015. Äntligen sommar i Kent.

De första morgontimmarna var disiga med duggregn. Vi tog oss därför så sakteliga mot Canterbury. Under dagen sprack det upp och högsommarvärmen svepte in.



Ett trevligt, och udda för oss svenskar, inslag i landskapet är de allmänna stigarna som korsar både här och där på de mest oväntade ställen. Det finns ingen allemansrätt som vi har hemma men däremot allmänna stigar, footpaths, och i en del fall även vägar för vissa ekipage. Dessa är utmärkta med skyltar i vägkanten och kan gå rakt ut i växande åkrar.



Till slut kom vi fram till Canterbury och dess katedral. Platsen vid ingången till katedralsområdet heter Butter Market och sjöd av liv.


Musiker som kommit på ett nytt sätt att få ljud ur gitarren.





Katedralen var delvis avstängd för besök eftersom det var avslutning i högre undervisning. Fullt med traditionsklädda ungdomar, alla med konstiga hattar på huvudet.


Och hattarna åkte i luften.





Vi fick gå bakvägen in i kyrkan som var delvis avstängd hela vecken.


Utanför Marlowe Theatre.



River, allt är floder här även minsta bäck, Great Stour rinner genom staden i maklig takt. Det är knappt man kan se att det är urbant område. Man kunde även få en liten roddtur med guidning under några hundra meter. En pippi av okänd ras traskade runt i kanten av ån. 



Ordet fjärrvärme finns nog inte i engelsk översättning. Double glazing har tillkommit nyss i ordlistorna.

















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar