torsdag 2 juli 2015

Onsdag 1 juli 2015. Glesbefolkat.


Idag fortsatte vi utmed kusten i nordväst.


Dagens rutt planeras av C. Det innebär att vi bestämmer om vi skall köra till höger eller vänster ut från campingen. Sen blir det som det blir resten av dagen.


Vi började dagen med en gåtur i vackert skogslandskap. Många träd täcktes av murgröna. Denna växt klättrar och täcker till slut hela värdträdet vilket gör att detta dör. En paradox att när murgrönan är som starkast måste den också dö när den inte har något att växa på.

Vi hamnade så småningom i Killybegs, landets viktigaste fiskehamn. Ortnamnet betyder "små celler" vilket anspelar på tidiga små bosättningar i området. Här fanns mycket för den industrifiskeintresserade att se. Här lunchade vi och naturligtvis tog vi fisk på menyn.Här är bron från 1953 över floden Gweebarra. Den ersatte en bro som var så skraltig att busspassagerarna gick till fots över bron sedan bussen kommit över. Floden är här bred med mycket vacker omgivning.
Vi fortsatte nordost ut och kom in i ett kargt, trädlöst landskap som påminde om Norrland. K passade även på att logga en geogömma. Kyrkan verkar vara av det luftigare slaget.Torv är viktigt för uppvärmningen. Många mossar tjänar som täkter och torven ligger på tork i små pyramider. Det växte en liten orkidé vid sidan av en mosse.


Doe Castle.
Kvällen avslutades på camping i Rosguill/Downies, en halvö långt uppe i norr. Många fina sandstränder men blir det nånsin badvarmt för normala badkrukor tro?1 kommentar:

  1. Dere får sett mye fin natur. Dere er flinke til å ta bilder. Vi føler vi får sett litt av landet vi også.

    SvaraRadera