fredag 21 augusti 2020

Fredag 21 augusti 2020. Den brandsäkra bocken i Gävle.

Inte för att semestern börjar lida mot sitt slut men vi måste komma lite mer åt hemtrakterna för att inte hamna i tidsnöd senare. Alltså for vi i sporrsträck till Gävle. Väl framme där tog vi en promenad i och runt gamla Gävle.













Kullerstensgator och pittoreska miljöer. Men det var nog inte så kul på den tiden det begav sig.



Strax intill ligger stadens polishus. Utanför entrén vaktar en obrännbar gävlebock.





Gavleån flyter så stilla och Grand Hotel speglar sig i den.



Så här ser den brännbara bocken ut på vintern.







I Hofors hittade vi några geogömmor. En handlade om bygdens stora dotter. Vi saxar från CO carin66 beskrivning:
Kerstin Hesselgren, Sveriges första kvinna i riksdagen, föddes i Hofors 14 januari 1872. Kerstin Hesselgren var en märkeskvinna i sin kamp för välfärd, kvinnors rättigheter och fred. Hon var också den första kvinnan i Internationella Arbetsorganisationen och Sveriges första delegat i Nationernas Förbund. Kerstin var dotter till provinsialläkare Gustaf Hesselgren. Familjen bodde i den ståtliga läkarvillan som skymtar mellan träden vid kanalen.



Och visst fick C hitta en gömma i en bautamaskin.



Det här är ingen semesteranläggning på spanska solkusten utan en nedlagd gruva. Sådana kryllar det av i hela det mineralrika mellansverige.





Vi stannar vid Västanfors Båtklubbs ställplats utanför Fagersta. Stället är poppis, vi fick en av de sista platserna. Till middag blev det pizza lagad i Omnian. 







Och så lägger sig lugnet över Stora Aspen. 🚐💨



1 kommentar:

  1. Vi var nyligen i Gävle också och vi upplevde Gävle mycket positivt. Jag har också lagt ute ett par bilder idag på vår blogg.

    SvaraRadera