tisdag 18 augusti 2020

Tisdag 18 augusti 2020. Geocachingens positiva sida - vi har fått nya vänner!

Denna dag blev lite mer ovanlig än de tidigare på denna resa. Vi övernattade på en ställplats vid en husbilsfirma utanför Umeå. Vid det gemensamma servicehuset fick K på morgonen se ett ansikte hon trodde sig känna igen från en bild i en logg. 
- Är du Malla51?
- Ja.....eh....
Under vår färd har vi sett några användarnamn ideligen dyka upp i loggremsorna. De har hela tiden legat en eller ett par dagar före oss. Nu hade vi plötsligt hamnat på samma ställplats som Malla51 och Lera500. Det blev lite trevligt samspråk och vi bestämde oss för att åka in till Umeå för att gemensamt finna några geogömmor.



De introducerade oss i en ny typ som vi tidigare inte ägnat oss åt. Adventure Labs. Det innebär att man går runt till fem olika positioner och samlar uppgifter till en finalgömma.



Denne parvel satt utanför kyrkan.



Här är våra nyfunna vänner Malla51 och Lera500.



Till och med C har smugit sig in.



Våra vägar skiljdes, och vi gick tillbaks till Plåt-Tina för åka mot Bjurholm.









I Bjurholm passade vi på att luncha på ett fik. Någon sorts stuvad pyttipanna på hjortskav. Mycket delikat.



På väg ned till Nordmalings kommun och E4:an passerade vi Nyåker och dess väl bedagade stationshus.







Vi hade googlat fram att pepparkaksbageriet hade bräckförsäljning. Lite besvikna blev vi när vi förstod att så inte var fallet. Men vi fick kompensera oss något i handelsboden som hade pepparkakor i bulk.



Vi fortsatte sedan till Olofsfors bruk. Och där skulle vi hitta några geogömmor för att säkra i denna kommun. Gissa vilka som rullade in när vi nyss parkerat? Jojemän. Det var Malla51 och Lera500, så kul! Vi gick runt i området och fann det vi sökte.





Denna bruksmiljö är unik och mycket välbevarad. Verkligen sevärd.





Vi fick även se hur man timrar ett hus.



Malla51 loggar en av gömmorna.



Dagens mål var Örnsköldsvik som nåddes på eftermiddagen. Här är det lite udda huset Ting1 skapat av arkitekt Gert Wingårdh. Byggnaden fick Stora kakelpriset 2014. 



Vi står på marinans ställplats med utsikt över hamnen.



Malla51 och Lera500 uppnådde med Örnsköldsvik målet med att ha hittat en geogömma i landets samtliga 290 kommuner. Vi fick förmånen att delta i deras firande. Grattis säger vi!



Och så sänker sig lugnet över staden och alla går till kojs. 🚐💨




2 kommentarer:

  1. Vi ser at dere har fått nye venner, snufs ......Neida, det er bare koselig det. Artig høyhus i mange fasonger og farger. Og visst er det godt med hendt i veckan, vi liker egg på toppen. Ha en fin tur videre.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ingen fara, ni har alltid platserna närmast våra hjärtan, men det är kul att träffa nya vänner när vi inte får träffa er 😉 Ett ägg hade säkert varit gott, men då hade vi nog spruckit. Q

      Radera