fredag 7 augusti 2020

Fredag 7 augusti 2020. Från Dalarnas län, genom Gävleborgs län in i Jämtlands län i flygande fläng.

Ny dag, nya mål. Nu när den inbokade övernattningen i Dalhalla är avklarad kan vi öka takten något i färden norrut.





Det var en fantastisk upplevelse att bo på Dalhalla och få titta in bakom scenen och även få avnjuta en god middag. Vi hoppas att få återkomma till Dalhalla men då parkera på utsidan och få avnjuta en bra konsert från läktaren. En maffig en, med stor orkester, det vore något det. 







På vår väg norr ut gjorde vi ett av stoppen utanför Voxna. Där fanns resterna av ett läger som hade utbildat norsk trupp under andra världskriget. Det återstod inte mycket mer än matkällaren vad vi kunde se. Men det är viktigt att dokumentera och hålla kunskapen vid liv om det som hänt för inte alls så länge sedan.



I Arbrå såg vi denna fors som slutat att brusa.



I Järvsö besökte vi Stenegård och Lill-Babsmuséet.



I entrén fanns denna otroliga träspiraltrappa.







Det fanns mycket att se från Lill-Babs händelserika liv. Mängder med kläder, foton, skivor osv. Klart sevärt i alla fall för oss som vuxit upp med hennes musik. Det var tydligt att Lill-Babs inte gjorde något lite halvdant, det var alltid fullt engagemang. 





Ljusnan passerade vi över ett par gånger.



På väg mot Ånge-hållet stannade vi på en rastplats där ett vindskydd hade denna text uppsatt.





Efter att ha svängt västerut vid Östavall hamnade vi framåt kvällsdags på en camping strax söder om Åsarna. Stället har även en populär restaurang och några av gästerna transporterade sig ståndsmässigt.



K väntar på mat.



C har fått den serverad. Omnian levererade pizza. 🚐💨



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar