tisdag 25 augusti 2020

Tisdag 25 augusti 2020. Rundar Vätterns sydspets.

Semesterns sista dagar är så smått räknade och det varslas sämre väder så vi drar oss så sakteliga hemåt. Den sydvästligaste delen av Östgötaslätten avverkades och vi kom fram till Vätterns stränder.



Visingsö ligger i solskenet och västgötasidan i fonden.



Vi gjorde ett längre stopp i Huskvarna för att gå en runda ledd av en ALC-cache. Den handlade om offentlig konst i staden. Så vi fick se en hel del av den varan. Flera av dem står i Esplanaden.



Diana av Walter Bengtsson från 1991.



Helén av Arvid Bryth från 1964.





Vägen genom A av Thomas Qvarsebo från 1998. Titeln är även en roman av Alf Henriksson från 1953. Tänkvärt citat, går att läsa om man zoomar lite.





Efter Huskvarna förflyttade vi oss till Dumme mosse vid Jönköpings flygplats. Cyklarna lastades av och vi trampade på banvallen efter Ulricehamn-Jönköpings Järnväg. En bana som inte fick så många år på nacken. Invigd 1940 och nedlagd 1960. Mossen är naturreservat och används även som rekreationsområde. Grillplatser, toaletter och handikappanpassat.



Lingon och mossa.



Det var ett tag sedan rälsbussen dundrade fram här.





Klart det ska vara en selfie även idag. Med hjälmar och cyklar!



Några små plan startade från Axamo flygfält. Annars var det väldigt tomt och ödsligt på flygplatsparkeringen för bilar.





Ett stopp gjorde vi vid Kälvene kyrka. Det blev nog inga välkrattade gångar i år eftersom en pippifågel byggt sitt bo på räfsan. Kuriosa: geogömman var supersnygg!





Till slut hamnade vi på vårt favvoställe - Kinnekulle. Det märks att säsongen är lite på upphällningen. I koll har vi sällskap av endast en tysk plåtis. Och som alltid är det spektakulära solnedgångar över Kållandshalvön. 🚐💨



1 kommentar:

  1. Oj, her var det mye kunst og kultur. Det er klart at man må ut på veiene og oppsøke kunsten ute i landskap og byer. Dagens selfie, er flott! Banvaller er herlig å sykle på, og dere har mange av dem i Sverige. Vi lengter etter Sverige......

    SvaraRadera