söndag 2 augusti 2020

Söndag 2 augusti 2020. Linneväveri och konstmuseum.

Från Billingsfors grusplan styrde vi kosan mot vackrare nejder. Klässbols linneväveri hägrade med många intressanta textilprodukter. För att få något så när hyggliga vägar körde vi via Åmål.





En rastplats ligger vid sjön Svärdlång strax utanför Skåpafors. Bra bensträckare och vacker utsikt. Där fanns även en timmertipplats troligen för brukets virke.





Ja det var väl tur att denna gamla källa återupptäcktes, rensades och finns nu till beskådande.





Efter besöket på väveriet for vi ned till Klässbols hamn. Sjön Glafsfjorden är hyggligt stor med Arvika vid dess strand. Segelbara Säffle kanal från Vänern leder hit upp.





I Arvika ligger Rackstadmuseet. Här visas konst från Rackstadskolonin, en grupp som var verksam runt förra sekelskiftet. Det finns även en modern utställning.







Den moderna och ibland lite oförståeliga konsten. Lastpallen med reklamtidningar, skulle man ta ett ex eller tillhörde den utställningen? Eller var det konsten att högen försvann? Vi rörde ingenting.



Tidigt cosplay. Tänk att man kunde samla tre världsberömda spågummor på samma gång.







Oppstuhage ligger ett stenkast från museet. Ritad av en av konstnärerna, Christian Eriksson. Bostad och ateljé i ett. Huset kom sedan att hyras av fler medlemmar i kolonin.



Nu har vi kommit in i dom riktiga tassemarkerna och vad som helst kan dyka upp på vägen.



Fryksände kyrka i Torsby.





Vi försöker hitta en geocache i alla Sveriges kommuner. Därför blev det lite kringelikrokvägar genom norra Värmland. Men vi fick loggat i de tre sista. Torsby, Hagfors och Munkfors.





Munkfors kommun är märkligt nog väldigt litet till ytan så som det ligger inklämt bland större dito. Men vi fann en gömma i alla fall!  🚐💨


1 kommentar:

  1. Så heldige dere er med været, og så bra at dere får se mange fine kommuner. Får håpe dere klarer å finne flere cacher i hver kommune. Og klare en 360.

    SvaraRadera