lördag 1 augusti 2020

Lördag 1 augusti 2020. Billingsfors och en god pizzastart på semestern.

Vi tog det ganska lugnt innan vi kom iväg på eftermiddagen. Det var en del att fixa med och vi ville inte behöva vända efter tio mil för att vi hade glömt nåt viktigt. 

I Vänersborg stannade vi för att handla mat. Sedan bar det norrut. Sommar, sol och lördag. Inte helt lätt att hitta en ställplats. Upperud fullt. Håverud fullt. Dals Långed fullt. C som har koll på sitt Dalsland föreslog Billingsfors. Stationen var inte så mysig så vi åkte upp till Lövåsvallen för att fricampa. 



Rälsbussen kom tutande mot oss efter Håverud. 



Idag var det dags att testa Omniaugnen på riktigt. Klart det skall vara pizza på en lördagskväll. Botten från Willys, den är rektangulär vilket passar i detta fall. Först på med ett lager färskost.



Sedan fyller vi på med skinkstrimlor, ost, tomat, vitlök och oregano.



Rulla ihop den och ner i ugnen.



En halvtimme senare.



Låt vila en stund innan kniven trancherar.



Yummy!



Skål von Schneider!



Ingen trängsel. På kvällskvisten kom två vandrare och slog upp sitt tält en bit bort. De är nog ”tokiga” på riktigt som vill tälta här. 🚐💨


2 kommentarer:

  1. Det der så skikkelig digg ut! Hvor sterk varme hadde dere på kokeapparatet? Vi regner med at hvitløken var egenprodusert. Dette må prøves.

    SvaraRadera
  2. Omniaugnen körs på full värme i tio minuter och sedan halv värme i tjugo minuter. Vitlöken är egenodlad och färsk, bara att hämta...

    SvaraRadera