tisdag 4 augusti 2020

Tisdag 4 augusti 2020. På cykel i Dalarna, avslutade med finchampagne.

Denna tisdag var vikt för cykling på banvallen efter Stockholm-Västerås-Bergslagens Järnväg. Vi har tidigare cyklat delen närmare Ludvika. Nu letade vi geogömmor runt Grangärde. Det var hyfsat väder, värmeböljan det talas om har ännu inte dragit in.





När vi kom till campingen igår kväll verkade allting igenbommat. Men icke. Dörren var öppen och innanför fanns ett pizzabageri i full produktion. Det är nog endast grangärdesborna som vet om detta ställe. Vi lämnade camping Rossa och körde endast några kilometer innan vi ställde Plåt-Tina på en grusplan.



SWB från Stockholm till Vansbro.



På denna del mellan Ludvika och Grangärde slingrar sig linjen vackert utmed sjöarna Väsman och Björken.





Här hittade K alias LBTW sin tiotusende geogömma. Hurra! Och det firades senare på kvällen.



Vi cyklade förbi Stensbo station numera omgjord till privatbostad. Klockan på väggen gick rätt, men den var ny och kanske från IKEA?



Dom här har ni sett förr. Dagens selfie. Cykelbanan var i varierande skick. Ibland asfalt, ibland omgjord till ridväg (inte så lättcyklat) och som här gräs. 



Grangärde kyrka sedd tvärs över sjön Björken.



På sina ställen fanns det mängder med vildhallon. Stora, söta och mycket goda.



Banvaktsstuga nr 828 utmed banvallen. Numera sommarstuga. 



Vid en gömma hade ekorrarna haft kottfest.



Vi tog in på camping i Sifferbo alldeles vi kanten av Dalälven.





K hade förberett sin milstolpe genom att skaffa en flaska champagne, Thiénot Stanislas Cuvée. Från 2008, ett riktigt bra år för denna ädla dryck. Och det smakade verkligen gott. Till den åt vi toast med löjrom, smetana och hackad rödlök. Några hallon till dessert. Nu ligger vi i för att få räkneverket att ticka över till ett jämnt tal igen...  🚐💨


1 kommentar:

  1. Hurra!!!!! Her ruller det på. Syklene kan jo bæres om veien er for dårlig... det har vi jo prøvd tidligere. Fine gamle bygninger langs jernbanen. Fint at de fortsatt brukes og befolkes.

    SvaraRadera