söndag 16 juni 2024

Söndag 16 juni 2024. Vackra Jämtland.

I morse vaknade vi till ett ihärdigt smatter på Plåt-Tinas tak. Regn, det där blöta som faller från himlen och gör livet för en plåtisåkare lite gråare och besvärligare. Men som alla vet, det är inget att göra åt, bara att andas lugnt och vänta på att det tar slut. Det gjorde det ungefär samtidigt som vi var färdiga med frukosten och då blev vi nöjda och kunde köra tillbaka till huvudvägen och fortsätta resan norrut.


Första stoppet för dagen blev nästan omedelbart. Klövsjö kyrka hade en geocache som låg där ologgad. Och eftersom C "samlar" på kyrkogömmor så gick det ju inte att bara köra förbi. Ingen märkvärdig kyrka, tyvärr var den omgjord och vitmålad. Tidigare var den röd som de flesta kyrkor här uppe i norr.


Vi har kommit så långt norrut att det är påtagligt hur olika långt blomningen kommit här mot längre söderut. Hemma i Alingsås har lupinerna blommat över för länge sedan, här är de i knopp och börjar blomma. Midsommarblomster och smörblommor blommar för fullt här, syrenerna likaså.


Vi stannade till i Hackås för att titta på den gamla medeltidskyrkan. I närheten fanns flera geocacher som vi gav oss i kast med. Då och då kom en regnskur och vi fick ta skydd några minuter. Mitt i allt glömde vi helt bort att fotografera kyrkan (den var fin).



Hackås ligger alldeles intill Storsjön. Nere vid sjökanten ligger den gamla ångbåtskajen.


Utsikten över Storsjön är magnifik, även om molnen just idag hängde lite väl lågt över vattenytan.

 
För den vandringssugne går det bra att pilgrimsvandra till Trondheim, bara 357 km dit.



En annan kyrka som fick fint besök av oss idag var Häggenås kyrka. Det nylagda röda taket och tornets nya koppartak lyste så fint, det var nog inte många dagar sedan allt avtäcktes.





Fricamping och enkla ställplatser är oftast det vi väljer för övernattning. Och här uppe är det inga problem att hitta fina platser, ofta med jättefin utsikt och ibland helt utan grannar. Nu har vi varit ute tre nätter och valde att ta in på en enkel camping i Hammerdal för att unna oss en anständig dusch, hårtvätt (K) och rakning (C). Det var dags att steka på falukorven som inhandlades för ett par dagar sedan. Den gastronomiska juryn kan nu meddela att den smakade finfint, precis som en falukorv ska smaka. 


Vi är omringade av tyska och nederländska husbilar. De svenska lyser med sin frånvaro. Plåt-Tina som nummer två i raden.


Skoterleden väntar på snö.


Nu har dagens sista åskskur dragit förbi och kvällssolen lyser på oss. Den stora frågan är hur det blir med nattsömnen, eller kommer någon och stänger av forsen i natt?
🚐💨🌻

1 kommentar:

  1. Nå også en matblogg!!!!!! Det er ikke grenser for hva dere gjør for å please deres lesere. Ser ut til at dere kjører litt før myggen har våknet for alvor, eller?
    Lyden fra elven fungerer vel bra som sovemedisin?
    Dere får passe på å børste støv av skol-tysken når dere først har dem så nært inn på dere.
    A+SE

    SvaraRadera