torsdag 13 juni 2024

Torsdag 13 juni. Mot norr - tredje försöket att nå Treriksröset.

Flytten är avklarad och nycklar till hus och lägenhet har bytt ägare. Bit för bit börjar vi bo in oss i vår nya bostad. Och nu är det dags att lämna hemmet för några veckor på resande fot med Plåt-Tina. Planen är att åka norrut. Om allt går vägen kan vi förhoppningsvis komma ända upp till Treriksröset. Men bäst att inte ta något för givet. För tre år sedan kom vi (ända) till Åmål innan resan tog slut för den gången. Förra året hann vi endast till planeringsstadiet och resan fick ställas in innan den ens påbörjades.


Att bo i lägenhet innebär lite nya utmaningar för en husbilsåkare. Till exempel är det inte självklart att tanka vatten hur som helst. Vi kan tanka hemma, men då krävs det långa vattenslangar. Bra då att vi denna gången passerade Skara, kommunen som gratis erbjuder husbilsåkare att både tömma och fylla sina tankar. Sagt och gjort. Vi tömde Plåt-Tina på allt färskvatten och tankade fullt med friskt vatten. Det tog 17 minuter! Inget högtryck i den stan. 


Det gäller att ha koll på locket till vattentanken, ett enkelt knep är att låta nyckeln sitta i. Då åker en i alla fall inte ifrån locket.


Vi stannade till vid Hassle kyrka, alldeles efter att vi svängt av från E20 ut på väg 26, för en snabb fikapaus. Sedan fortsatte vi norrut och svängde av i Sjötorp för att titta till slussen och se om det stod några husbilar på ställplatsen där. Rött ljus för oss vid slussen.


Det var väldigt lugnt i bassängen. Kanalbåten Bellevue låg vid kaj.



Kvällen och natten tillbringar vi tillsammans med ett gäng andra husbilar vid en badplats i utkanterna av Karlskoga. Grannarna ser ut att komma både från Sverige, Tyskland, Nederländerna med flera länder. Regnet som följt oss nästan hela vägen har gett upp och nu har vi till och med fått se solen några stunder. Temperaturen är blygsamma 14 grader. Gött att äntligen vara på väg! 
🚐💨🌻


1 kommentar:

  1. Endelig. Tredje gången gildt, heter det vel? Vi følger dere digitalt, selv om vi reiser i den andre retningen. God tur. A+SE

    SvaraRadera