måndag 5 augusti 2019

Måndag 5 augusti 2019. Destination Värtahamnen.


Efter frukost vid badplatsen var det dags att fortsätta mot Stockholm. Vår tid att passa var först på eftermiddagen så i sakta mak gick resan.








Vi gjorde ett stopp vid Björnlunda kyrka. Där fanns ett par geogömmor. En var starten på en multi. Det innebär att flera platser måste besökas för att finna loggboken att signera. Denna gömma handlade om ett tragiskt rånmord 1856. Vi fick ta oss till platsen för dådet och slutet på den sorgliga händelsen. Vi fick oss intressanta öden till livs tack vare denna hobby.



Kyrka igen, här Botkyrka kyrka.



Klockan tickade inte tillräckligt fort så vi tog en promenad i Hagaparken. Här koppartälten som skulle vara fronter till kungens livgardes kaserner. Vickan var inte hemma, hennes inbjudan på kaffetår får anstå till nästa besök.



Det varslas om dåligt väder i Baltikum och eftersom vi saknar paraplyer köptes dessa i grannskapet. Här fick vi se en av alla nya spårvagnslinjer i Stockholm.





Till slut blev det dags att checka in i Värtan och köra ombord på Baltic Queen med destination Tallinn.



Plåt-Tina i gott sällskap. Båten är inte fullbelagd vilket känns bra.



Insideshytt till K:s förtret. Men det ger å andra sidan möjlighet att sväva ut i taxfree-shopen.









Utfarten mot öppet vatten är spektakulär. Många trånga passager.







Och så måste vi ha något i krävan. Men innan dess en aperol spritzer. 





Båten har kryssat sig igenom Stockholms skärgård i snart tre timmar, men nu närmar vi oss öppet hav. Vi ska visst mellanlanda tio minuter i Mariehamn, Åland, men det är mest för att vi ska kunna handla taxfree billigt. När vi vaknar i morrn bitti är vi i Estlands huvudstad Tallinn. 🚙💨


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar