fredag 22 september 2023

Fredag 22 september 2023. Montreuil-sur-Mer.


Väderutsikterna var inte de bästa denna dag, åtminstone fram till den tidiga eftermiddagen. Vi beslöt oss för att börja den som slö- och slappardag. I alla fall efter det att vi lämnat campingen. Vis av gårdagen förstod vi att det gällde att vara tidigt ute på ställplatsen som vi försökte stå på igår men som var fullbelagd då. En snabb färd dit runt tiotiden gav utdelning. Vi klämde snabbt in oss i en ledig lucka och stannade kvar i Plåt-Tinas trygga famn.



Innan vi lämnade campingen måste vi naturligtvis kela med huskatten och ta en bild över floden Canche. Efter nattens regnande kändes det nästan som att floden svämmat över in på gräsmattan utanför Plåt-Tina.


Montreuil-sur-Mer ligger i departement nr 62, Pas-de-Calais. Längst upp i det norra hörnet av Frankrike.



Intill ställplatsen ligger en petanquebana som var flitigt använd när vi vände här under gårdagskvällen.












Runt staden löper en fästningsvall i tegel från 1600-talet. Vallarna är äldre än så men detta är den modernaste versionen. Dessa är en av stadens sevärdheter och vi gick nästan hela varvet runt. Utsikterna från den är vackra och lite av en turistfälla. Lägg där till puttignuttigheten i staden så är turistmagneten komplett.



Vare sig det ena eller andra näringsstället fick besök av oss. Båda verkade stängda.



Som så många andra orter finns ett minnesmärke som hedrar de för fäderneslandet fallna i första världskriget.




Väl hemkomna korkade vi upp en flaska Cremant de Loire för att fira att vi inte fick en enda regndroppe på oss. Den räckte även till att skölja ner kvällens middag. Under kvällen har vi från parkett studerat hur den ena husbilen efter den andra svängt in på parkeringen i jakt på nattlogi. Många har fulparkerat (vi är ju i Frankrike...) men många har fått åka vidare. Här nere verkar husbilssäsongen vara allt annat än över. Och så är det fredag och annalkande helg när många säkert vill komma ut. Vi myser inne och spelar ett och annat parti Sequence.
🚐💨🌻

1 kommentar:

  1. Oj, jag läste fel. Läste ”floden cache” och det kunde man ju önskat att den hette. Önsketänkande 😀/Camilla

    SvaraRadera