tisdag 12 september 2023

Tisdag 12 september 2023. Winschoten i Nederländerna.

Det regnade en del i natt så takluckorna fick vara stängda och hu vad varmt det blev inne efter gårdagens hetta. Regnet gjorde också att det var väldigt fuktigt ute i morse. Det hindrade inte bonden från att sprida gödsel på åkern intill vilket osade en del. Efter frukost åkte vi till Edeka inne i Bremervörde och handlade lite mat för kommande dagar. Sedan bar det iväg sydväst ut. Vädret var inte så lovande så planen var en del bilåkande. 


För att komma vidare behövde vi korsa floden Weser. Vi åkte en del småvägar för att komma till tunneln under floden. Skönt att få se ljuset i tunneln!



Vi behövde sträcka på benen och stannade därför vid en storts dämme med en ALC-runda i kanterna av Wapelersiel. Intill hängde en stackars naken man ur ett stort stenblock, det kallas nog konstverk. Vi förstod oss inte på det, tyckte mest synd om honom. 


Ett par stenkast till och vi stannade till för ännu en geocache, denna gången alldeles intill en tomtgräns. C var ute för att ta en snabb park-and-grab. Det blev lite mer än så när CO kom ut och ville prata, C var tacksam att mannen pratade lite engelska. Och gömman blev loggad. K fotade genom backspegeln.



Plötsligt körde vi över gränsen och in i Nederländerna. Skylten var diskret.





Så snart gränsen har passerats börjar kanalerna och de typiska klaffbroarna dyka upp. Där vi stannade hade gränsvakten koll på oss.




Hur som helst hamnade vi i Winschoten. I kanten på ett industriområde fanns en radda gratisplatser. Nära till centrum och allt verkade bra. Det kom en ordentlig åskskur medan vi åt mat. När regnet bedarrat plockade vi ner cyklarna och gav oss iväg in i staden.




Vi gav oss ut för att geocacha lite samtidigt som vi såg oss om. Det blev en del irrande fram och tillbaka i ett folktomt centrum, kanske berodde det på att klockan var gott och väl efter butikernas stängningsdags. Vi hamnade även inne i en sorts park med en konstfärdig bro som även hade smeknamnet ko-ko-bron efter alla gökar som hoade. 

Tillbaka till Plåt-Tina tog vi oss en funderare på valet av nattläger. Recensioner anmärkte att en närbelägen skrotfirma drog igång klockan sju om morgnarna. Och lite morgonro vill vi ha. I det begynnande mörkret drog vi iväg fyra mil och hamnade i kanten på ett naturområde strax öster om Assen. Där kommer vi att få sova i ro och inte ens en tupp kommer att höras.
🚐💨🌻


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar