lördag 16 september 2023

Lördag 16 september 2023. På cykel mellan Zeeland och Schaijk.

Vi stannar och står stilla på campingen i Zeeland, De Heische Tip, ett dygn till. Plåt-Tina har rullat ganska mycket de senaste dagarna och cyklarna har inte använts alltför mycket. Så idag bestämde vi oss för att rumporna fick gno på sadlarna några timmar. Det finns gott om geocacher i området så vi hade nästan svårt att bestämma vilken rutt vi skulle välja. Plåt-Tina fick stå kvar "hemma" med sina holländska kompisar. Hästtäcket funkar bra även som solskydd.  



Den första gömman var intill en hästgård och riktigt snygg.



Vi cyklade förbi en enormt stor odling av dahlior i olika färg och form. Fantastiskt vackert.


Praktiskt med en bänk att sitta på vid loggning.


En svensk majscykel utan el.


I Nederländerna är det som bekant platt som en stor pannkaka. Det mesta av landet består av gammal sjöbotten där jorden är mjuk som sand. Sparrisen växte som stora rufsiga häckar. I Schaijk vände vi om och cyklade hemåt. Några timmar och många kilometer i ben och trampor. Det är ovanligt med cyklar utan el i landet, för att inte tala om cykelhjälm. Inte ens små barn cyklar med hjälm. Vi förfasas men här är det helt naturligt. 

Idag har vi haft det riktigt varmt och soligt. Temperaturen har varit på 25 grader hela eftermiddagen och en bra bit in på kvällen. Idag har både K och C solat spiralerna och cyklat i shorts. 
🚐💨🌻


4 kommentarer:

  1. Skönt att variera mellan bildagar och cykeldagar. Båda har sin charm även om jag gillar att komma ut någon runda varje dag.

    Visst är det spännande att se hur cykelländer har löst cykelbanor och sånt. Även Danmark är betydligt bättre på det än Sverige.
    Andelen elcyklar ökar väldigt även i Sverige, men det är ju inte så praktiskt att ha med sig när laddmöjligheten är begränsad.
    /C

    SvaraRadera
    Svar
    1. Många länder i Europa ligger nog före Sverige när det gäller bra och säkra cykelbanor. Väljer elfritt ett tag till, vill inte bara åka med. /K

      Radera
  2. Så herlig for dere med fint vær og flott landskap.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är fint även så här års. /K

      Radera