tisdag 26 september 2023

Tisdag 26 september 2023. Vi skippar Paris och åker till Troyes.

Det är alltid ett avvägande om vi ska stanna kvar på en fin plats och utforska den mer eller om vi ska åka vidare. Med vår filosofi blir det som regel att vi far vidare. Vi brukar stanna en, som mest två, nätter på samma ställe. I natt stod vi på en jättefin camping, kanske den bästa hittills på resan. Men vi valde att fara vidare söderut mot Champagne-distriktet och den fina staden Troyes. 






Redan efter någon timme passerade vi staden Chantilly som har sitt fina slott som huvudattraktion. Slott har vi sett förut så vi nöjde oss med att åka ett varv och fota slottet från utsidan.

                                         

Det började sina i både kylskåpet och torrvaruförrådet så vi styrde som närmaste E. Leclerc för att fylla på det som saknades. I den här staden var det endast kunder som kom i personbilar som var välkomna. Höjdbommar hindrade andra bilar från att parkera. Vi var angelägna så vi ställde oss på en gata i närheten och gick sista biten.


Ett och annat stopp blev det trots allt. Här ett kort stopp för att leta en cache. Ledtråd: det är rött. Efter en stunds krälande fick Threefoot till slut tag på den lilla luringen och cachen kunde loggas.

Mycket bilkörning idag. Trist och tråkigt kanske men vi kan njutit i fulla muggar av alla fina landskap vi har passerat. Och trånga byar, men tyvärr inga bildbevis.






Väl framme i Troyes, den mest södra staden i Champagne, upptäckte vi att den camping/ställplats som vi hade spetsat in oss på saknade all form av service. Det var dessutom ganska knökfullt. Vi ombestämde oss och for vidare till en camping i utkanten av Clérey, någon mil söder om Troyes. Jättefin och lugn camping med fräscha serviceutrymmen. Och så bor vi granne med den konstgjorda sjön. I kväll är det ljummet, ca 20 grader, och vi kan sitta ute länge. Till middag blev det pizza i Omnian. 

När det inte blev ställplatsen i Troyes blir det inte heller en heldag i staden i morgon som annars var tänkt. Vi fortsätter mot nya mål, vi får se vart kompassen pekar i morgon bitti. 
🚐💨🌻


3 kommentarer:

  1. Härligt att kunna ombestämma sig hela tiden! Ni ser ut att ha perfekt väder med lagom sommarvärme. De senaste dagarna har varit bra i Sverige också, men inte riktigt lika varmt förstås.

    SvaraRadera
  2. Det är så skönt att slippa ha en fast planering med en massa bokningar så att man utan att blinka kan ombestämma sig och åka åt ett annat håll än tänkt om det behövs!

    SvaraRadera
  3. Värmen håller i sig och vi njuter av det. Fördelen med plåtislivet är ju att det är lätt att ombestämma sig när andan faller på. Det är ju så lätt att gena på små skitvägar ;) /K

    SvaraRadera