tisdag 19 september 2023

Tisdag 19 september 2023. På cykel runt Stabroek, Belgien.

Idag tog vi oss in i Stabroek igen med ambitionen att cykla en slinga med geocacher som bildade en geoart. Vinden hade friskat i ordentligt och det blev inte riktigt den fina tur vi hade tänkt oss. När vi kom ner till hamnen och det friskade i ordentligt samtidigt som molnen tornade upp sig gav vi upp. Det finns fler ställen att cykla på.



Och så här såg det ut allt som oftast när vi stannade. K:s cykel blåste omkull oavsett hur den parkerades. Samtidigt blev hon rufsig i håret så fort hjälmen åkte av. C hade inga problem med det....



Om inte mitt i så i alla fall i byn ligger en bondgård. Då passar man på med gårdsförsäljning. Smarta automater förser en med det som önskas. Mjölk á 15 cent glaset eller en liter för € 1. Sedan fanns det ost, smör, chokladmousse och rispudding. Det senare köpte vi och den smakade alldeles utmärkt. En kul grej var mjukglassautomaten. Plocka ett rån ur ett glasskåp, sätt i hållaren, lägg på € 2 och tryck på knappen. Voilà, strax hade C glass runt munnen!




Vi rör oss i EU-länder och funderar över unionens handfallenhet vad gäller somliga praktiska saker. Vem minns inte löjerapporteringar om gurkors böjdhet eller jordgubbars storlek. Visserligen osanningar av trollkaraktär, men ändå. Däremot kan man önska att unionen gjorde något åt de igenkorkade vägarna där samma sorts varor transporteras alldeles för långt eller i motsatt riktning mot varandra. Och sopbergen vid rastplatsen vore ett minne blott om det var en ordentligt hög pant på alla burkar och flaskor. Och att de dessutom gick att panta in i vilket EU-land som helst. Dekaler i vindrutan. Snart är de så många att de hindrar sikten och minskar trafiksäkerheten. Vi klarar oss med bara två nu, en för vardera Tyskland och Frankrike. Men åker en runt i fler av Europas länder ökar mängden drastiskt. Lägg där till olika motorvägsvinjetter så blir det bara ett litet  frimärksstort hål att titta genom. Heja EU, men politikerna borde ägna sig även åt fler väsentligheter än de redan gör.


Till sist konstaterar vi att vi är inte ensamma om att gratis är gott. På orten Gavere bjussar man på ställplats med dusch och toa alldeles fritt. Alltså drogs vi likt en fluga mot korumpan. Tyvärr var det fler med samma sinne så det var fullt. Men vi hittade i alla fall en tom parkering i stadens utkant. Gratis visserligen men utan den fina servicen.   
🚐💨🌻

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar