söndag 24 september 2023

Lördag 23 september 2023. På cykel mellan Saint-Valery-sur-Somme och Le Crotoy.


Efter ett par dagar med regn och ostadigt väder vaknade vi till sol och blå himmel, en dag som gjord för en cykeltur. Vi tog så ett kort språng ut mot kusten. På vägen stannade vi för att försöka hitta en cache vid kyrkan i Forest-Montiers. C "samlar" på cacher med nåt kyrkligt i namnet men här gick det inte så bra. Vi gick därifrån med en DNF (hittade inte). Ett par hundra meter därifrån hittade vi en annan cache, men utan det kyrkliga i namnet.


Framme i Saint-Valery-sur-Somme letade vi efter en parkering som var lämplig för Plåt-Tina. Det är en badort och turistmagnet så det fanns gott om höjdbommar och förbudsskyltar till de större parkeringarna. Till slut fann vi en i utkanten och lastade av cyklarna för en färd till Le Crotoy.




Det finns en mycket välhållen och aktiv museijärnväg runt Sommebukten. Vi såg tåg på håll men reste inte med dem. På vår väg korsade vi emellertid spåret. Smalspåret ansluter till en linje med normalspår. För att slippa omlastning av gods kunde dessa vagnar tas direkt till Saint-Valery. Oftast använder man då treskensspår där en räl är gemensam och två andra för de olika spårvidderna. Här använder man dock fyrskensspår, något som är både ovanligt och slösaktigt.





Vi cyklade och cachade oss fram mot Le Crotoy. Bilderna ser smått idylliska ut, men intill på andra sidan gick en ganska hårt trafikerad väg. 




Till slut var vi framme i Le Crotoy, även det en turistmagnet. 


Jules Verne hade anknytning till Le Crotoy eftersom han bodde på orten en tid för klimatets skull.




Och Jules Verne blev dagens höjdpunkt. K hittade en geocache med samma namn som blev den 20 000:e hittade. Grattis och hurra!!! När vi sedan cyklat hela vägen tillbaka till Plåt-Tina var vi ganska trötta och hungriga. Fem och en halv timme gnoendes på cykelsadlarna sätter sina spår. Donken låg inte långt bort men vi ville ha lite klass på middagen, samtidigt som vi var trötta och inte hade varken ork eller lust att laga mat. Närmaste storköp fick bestå med räkor och champagne, det skulle ju firas. Så in i affären med knorrande magar och snabbt ut. Turligt nog hittade vi en lämplig camping alldeles i närheten. Efter några om och men kom vi på plats. Marken lutade och det var halt i det våta gräset. Först dusch och sedan glufsade vi i oss. Det blev en tidig sänggång, bloggen är därför fördröjd ett halvt dygn. Redaktionen beklagar. 
🚐💨🌻


 

2 kommentarer:

  1. Det er så utrolig mye spennende dere finner på. Veldig artig å følge dere . Gratulerer så mye med 20 000.

    SvaraRadera
  2. Ni hittar säkert minst lika mycket spännande på era resor, för visst leder vårt geocachande oss till nya fina platser? Tack, nu med raska steg mot 30´/K

    SvaraRadera