torsdag 14 september 2023

Torsdag 14 september 2023. Mot Obelink i Winterswijk.

I natt var det stjärnklart och kallt. Mycket kondens på insida vindrutan. Vårt vanliga ”hästtäcke” (isolermatta) ligger kvar hemma. Vi inser att det kommer att bli fler kyliga nätter innan vi kommer hem och då är täcke guld värt. Vi är relativt nära campingvaruhuset Obelink och en koll på hemsidan visade att de kan ha ett lämpligt nytt täcke. Det gamla var inte heller superbra. Dagens rutt vändes alltså sydväst mot Winterswijk. 



Nederländerna är proppfulla med kanaler, stora och små. Vi korsar en av de mindre. 


Hemma är det ovanligt med träd utmed vägarna, anses trafikfarligt. Här i Nederländerna är alléer mer regel än undantag. Vackert är det i alla fall. 


Inne i en stad vi körde igenom letade vi upp en geocache i ett bostadsområde. Det känns alltid lite knepigt att stå och glo in i någons trädgård, även om CO gett sitt godkännande. Denna gången gick det lätt att hitta gömman. När vi vände oss om såg vi denna blygsamma dekoration. Vi gissar att hushållet utökats med ett gossebarn som fått namnet Sam. 




Geocaching vid ett litet ”bibliotek” i Haaksbergen med efterföljande morotssoppa till lunch. Det går inte att shoppa på fastande mage, det är sedan gammalt. 


Europas största campingvaruhus Obelink är en våt dröm för alla sorters campare. Den stora parkeringen för husbilar var halvfull när vi kom fram. Inne i varuhuset var det glest med kunder mellan hyllorna. Ut stapplade vi ett par timmar senare och ett par hundra euro fattigare. Men med ett fint ”hästtäcke”, en värmefläkt, en gasolmätare till stålflaska, två små gasolflaskor till uteköket, plastbestick till utflyktssalladen, en laddningsmojäng och ett par raggsockor. Många bra-att-ha-saker!


Klockan rusar när en har roligt, så även idag. Vi hittade en liten camping i Azewijn. Middag i solen sitter alltid fint. 


Lite spelmys när vi krupit in inPlåt-Tina för kvällen. 
🚐💨🌻
 


1 kommentar: