torsdag 21 september 2023

Torsdag 21 september 2023. Lämnar ett regnigt Belgien för ett regnigt Frankrike.

Klockan fyra i morse började det regna. Vid vår sena frukost öste regnet ner.


Vi väntade så länge det gick med att checka ut, men till slut närmade sig klockan elva och vi var tvungna att lämna vår plats. På ställplatsen var det långt till toatömningen (i alla fall i ösregn) så vi åkte ett par kilometer bort och tömde både toakassetten och gråvattnet i anslutning till en camping. Allt kostnadsfritt, även regnet som rann innanför våra kragar.


Vart skulle vi nu åka? Vi var nära den franska gränsen och vi tyckte att det var lika bra att åka en bit när det ändå skulle regna stora delar av dagen. Vi tog sikte på den närmaste E. Leclerc och hamnade efter någon timme i staden Bailleul, några mil sydväst om Ieper. När vi kom fram var det över lunchdags så vi fikade innan vi gick in. Det är ju dumt att handla mat på fastande mage, då vet ingen vad en kommer ut med. 





Två timmar senare vacklade vi ut. Inte med fulla kassar men med många intryck. I en fransk matbutik av den här storleken går det att hitta precis allt. Vi tittade på tvättmaskiner, säckar med salttabletter (vad har man det till?),  hyllmeter med tvättmedel eller ritpennor. 

Och så all maten då. Utbudet är enormt. E. Leclerc verkar vara fast beslutna att ha alla märken och fabrikat tillgängliga i sitt sortiment. Det är inte lätt att välja rökt skinka till frukostmackan när det finns trettio olika att välja mellan. Men allt finns faktiskt inte. Våra havregryn till frukostgröten var slut och behövde fyllas på. Vi hittade en påse undangömd i en hylla och i lösvikt i den biodynamiska avdelningen. Fransmän äter med andra ord inte havregrynsgröt. Konstigt folk.


Och så dagens största utmaning, var skulle vi bo i natt? Vi surfade runt i appen Park4night och valet föll på en gratis parkering i utkanten av den historiska staden Montreuil. Väl framme där kunde vi konstatera att det var fler som tänkt samma tanke. Det var överfullt, husbilar stod lite överallt så vi for vidare till en camping en bit bort. Här nere är husbilssäsongen långt ifrån över så en får inte vara alltför kräsen när det kniper. Här var det inte gratis, men det fanns plats i alla fall. Vi hänvisades till en lerig plätt och hoppas att vi tar oss härifrån i morgon, det lovas mer regn i natt. 



En bra sak med Frankrike är deras stora och fina räkor. Vi "brukar" köpa ett kilo och äta tillsammans med en flaska bubbel. I dag blev det en champagne som reades ut på E. Leclerc. Mums alltihop.


Nu sänker sig septembermörkret över campingen och Plåt-Tina står säkert inkilad mellan två holländska husvagnar. Regnet smattrar på taket, detta är också husbilslivet. 
🚐💨🌻


3 kommentarer:

  1. Tråkigt med en massa regn när man vill ut och leta burkar. Nöjet att gå i mataffär funkar ju ändå lika bra i regn. Där kan man också hitta burkar, men andra sorter.
    Men det är också mysigt att sitta inne i bilen med god mat och en bok när det regnar. Jag håller tummarna för att vädret vänder.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul reflektion om burkar 👍 Igår blev det endast två geoburkar. I mataffären en burk med sylt till C:s gröt. Så lite klent på burkfronten. Blev ändå fullt i skåpen…

      Radera
  2. Vad skådar mitt öga - regn och reachampagne, vad liknar det?! Hoppas ni torkar upp! Räkorna verkar ju vara åt lyx-hållet i alla fall!😋

    SvaraRadera